Bu satırları okuyorsanız ve anne, babanız yanınızdaysa önce onların ellerini öpün, uzaktaysa okumayı bırakıp telefon ederek hal hatırlarını sorun ve hayır dualarını alın. Yok eğer ebediyete göç ettile...
Bu satırları okuyorsanız ve anne, babanız yanınızdaysa önce onların ellerini öpün, uzaktaysa okumayı bırakıp telefon ederek hal hatırlarını sorun ve hayır dualarını alın. Yok eğer ebediyete göç ettilerse ruhlarına Fatihalar gönderin.
Geçtiğimiz hafta içinde sıla-i rahim yapmak üzere memleketim Salihli’ye giderek, yıllar önce kaybettiğim babamın ve bir yıl önce kaybettiğim anacığımın kabirlerini ziyaret edip, dualar ederek hasret gidermeye çalıştım.
Sıla-i rahim yapmak insana iyi geliyor. İnsan geçmişini hatırlıyor, yakınlarının gönlünü alıyor, ziyaretlerde bulunuyor. Ben de öyle yaptım bu gidişimde.
Ziyaretlerimden biri de Salihli Belediyesi’ne oldu. Gençlik arkadaşım, kardeşim Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile yıllar önce Türkiye Gazetesi’nde birlikte çalıştığım Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü meslektaşım Ali Taylan’la tadına doyulmaz sohbetimiz oldu. Tabi Salihli’ye kadar gidip hele Belediye’ye gidip de dostum, değerli büyüğüm, Salihli’nin çalışkan Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ziyaret etmemek olmazdı. Her zamanki gibi önceden randevu almaya gerek kalmaksızın geldiğimi duyunca hemen kabul etti. Hal hatırdan sonra yine hangi orijinal projelerinin olduğunu sorunca Zeki Başkanım büyük bir heyecanla anlatmaya başladı.
HEYECANINI KAYBETMEMİŞ
Başkanlığının ilk yıllarında şahit olduğum bu heyecanı hiç kaybetmemiş görmek beni çok da şaşırtmadı. Devam eden dev Kent Meydanı projesini, Türk Dünyası Parkı’nı, pazaryeri, çarşı çalışmalarını anlatırken gözlerindeki ışığı görmeliydiniz. Her gittiğimde rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra mutlaka sıra dışı projelerini gördüğüm Zeki Başkanın bu defaki ilginç ve örnek çalışmaları kuraklık ve küresel ısınma sebebiyle suların çekildiği Demirköprü Barajı’nda tarım yapma projesiydi. Gerekli resmi izinlerin alındığı alana buğday ve mısır ekimi yapılarak elde edilecek mahsulden unları ilk dönemde açılan gıda bankası aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara, mısır silajını da ihtiyaç sahibi hayvancılara yem olarak verme projesi pek çok yüzü güldüreceğe, atıl alanları ekonomiye kazandıracağa benziyor. Yine belediyenin boş ve verimsiz arazilerinin üzerine kurulum için çalışmaları başlattığı güneş enerjisinden elektrik üretme (GES) çalışmasıyla belediyenin kendi elektriğini kendi üretecek olması diğer belediyelere de örnek olabilecek bir proje. Böyle projelerin yanında yakın geçmişte hizmete başlayan İkram Aracının çay, çorba, vb ikramlarıyla sabahın ilk ışıklarıyla kimi zaman pazar yerlerinde kimi zaman sanayide, kimi zaman etkinliklerde vatandaşlara ikramlarda bulunması halkın memnuniyetini kazanmış. Çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 500 bin nüfusa hizmet veren Salihli’de eksikliği hissedilen tam donanımlı hasta nakil aracının sağlık konusunda halka büyük katkı sağladığı aşikar. Bir de “Haybulans” hizmeti var ki bu da “Can Dostlarımız” için. İnsana olduğu kadar tüm canlılara verdiğin değer için sonsuz teşekkürler Zeki Başkan.