İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ilgi gören “Anlatılmayan Öyküler” Müzikli Yazım Atölyesi, 5’inci dönemiyle yeniden katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Keman sanatçısı ve yazar Gündüz Öğüt’ün yürütücülüğünde gerçekleştirilecek dört aylık atölye, 3 Kasım Salı günü saat 19.30’da AASSM Müzik Kütüphanesi’nde başlayacak. Müzik ve edebiyatı yaratıcı yazarlık çalışmalarıyla bir araya getiren atölyede, katılımcıların hikâye oluşturma ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Ücretsiz düzenlenecek program için başvurular başladı.

AMAÇ YAZARLARIN HİKAYELERİNİ GELİŞTİRMEK
“Anlatılmayan Öyküler” Müzikli Yazım Atölyesi’nin içeriğinde yaratıcı yazarlık teknikleri, kısa öykü yazma pratikleri ve Türkiye ile dünya edebiyatından öykü okumaları yer alıyor. Katılımcılar ayrıca karakter yaratımı, olay örgüsü, kurgu, zaman ve mekan tasarımı gibi yazarlığın temel unsurları üzerinde çalışacak. Atölye boyunca edebiyatın farklı anlatım olanaklarının incelenmesi ve katılımcıların kendi hikayelerini oluşturup geliştirmeleri amaçlanıyor. Çoksesli müzikler ve Gündüz Öğüt’ün keman dinletileriyle desteklenecek programda, müzik ile edebiyat arasında bağ kurulacak.
KONTENJAN 15 KİŞİYLE SINIRLI
Dört ay sürecek atölyeye 18 yaş ve üzerindeki kişiler başvurabilecek. Katılımın 15 kişiyle sınırlandırıldığı program ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Atölyeye katılmak isteyenlerin www.aassm.org.tr adresinde bulunan “Başvuru Yap” bölümündeki formu doldurması gerekiyor. Başvurular internet üzerinden yapılabiliyor.




