Türkiye’nin dostundan daha çok düşmanı var. Türkiye kalkındıkça, milli silahlarını üretip üçüncü ülkelere boyun eğmedikçe, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen ve kendi boyundurukları altına girmesini i...
Türkiye’nin dostundan daha çok düşmanı var. Türkiye kalkındıkça, milli silahlarını üretip üçüncü ülkelere boyun eğmedikçe, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen ve kendi boyundurukları altına girmesini isteyen ülkelerde terörden tutunda her türlü Türkiye’nin tekerine çomak sokmaya çalışıyorlar…
Bu ülkeler, Türkiye’ye karşı terörü örgütlerini destekliyor veya “Sözde Ermeni Soykırımını” desteklemek için 1915'i resmen 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan ülkeler var. Hatta Fransa, Belçika, gibi ülkeler başkentlerinin göbeğine “Ermeni Soykırım Anıtı” dikmişler. Bu ülkeler Türkiye’nin dostu olabilir mi?
Türkiye olarak, başta ABD olmak üzere “Sözde Ermeni Soykırımı” Türkiye Lobiciliğini bir türlü beceremedik. Ermenistan dünya ülkelerindeki Ermeni iş insanlarının destekleriyle Ermeni Lobiciliğini ve “Sözde Ermeni Soykırımını” yalanlarla, dolanlarla çok iyi beceriyorlar ve Türkiye aleyhtarlığını yıllardır sürdürüyor…
Uzun lafın kısası 24 Nisan gelmeden şimdiden Türkiye olarak Türk Lobiciliğini başlatmamız lazım işi sıkı tutmalıyız. Yurt dışı temsilciliklerimizde ataşelerimiz, konsolos ve büyükelçiliklerimiz bu konunun üzerine titizlikle vakit varken eğilmeleri gerekir. İş işten geçtikten sonra lobicilik yapmaya kalkarsak ağzımıza gözümüze bulaştırıyoruz. Ülkeler “Sözde Ermeni Soykırımı” diye tanımaya başlıyorlar. Hoş tanısalar ne olur, tanımasalar ne olur?
Türkiye’ye karşı Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıyan bir karar alıyorlar. Sonra da biz Türkiye’nin dostuyuz deyip yüzümüze gülüp, arkamızı döndüğümüzde sırtımızdan bizi hançerliyorlar. Ermenilerin lehine karar alanlar; ABD Temsilciler Meclisi'nde büyük çoğunluğun desteği ile onaylandı…
ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye yaptırımları kabul etti: Erdoğan'ın mal varlığı araştırılacak. Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'ne getirilen tasarı 11'e karşı 405 oyla kabul edildi. Karar ile 1915 yılı ile 1923 yılları arasında yaşanan olayların soykırım olarak kabul edilmesi ve bu şekilde anılması isteniyordu…
Bu kararın onaylanmasıyla birlikte ilk kez ABD Kongresi'nin bir kanadı 1915'i 'soykırım' olarak nitelemiş oldu. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı’ndan: “Böyle bir oylama ve alınan kararları kabul etmiyoruz ve bu ülkeleri de aldıkları karardan dolayı kınıyoruz” diyordu. ‘Ermeni soykırımı oylamasına’ ilişkin açıklama Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıyan 29 ülke bulunuyor…
İşte o ülkeler yıllara göre nasıl kabul etmişler;
1965 – 'Soykırım' olarak tanıyan ilk ülke, Uruguay oldu.
1962 – Kıbrıs Parlamentosu,
1995 – Rusya Devlet Duması, 'Ermeni Soykrımı’nı kınayan bir açıklama kabul ederek, 24 Nisanı Ermeni Soykırımı’nın anma günü olarak kabul etti.
1996 – Kanada
1997 – Lübnan Milli Meclisi,
1998 – Belçika Senatosu, Türkiye hükumetini 'Ermeni Soykırımı' gerçeğini tanımaya çağırdı.
1996 – Yunanistan
2000 – İtalya Parlamentosu
2000 – Vatikan ile Papa II. İoannes Paulus
2001 – Fransa Senatosu
2003 – İsviçre
2004 – Arjantin Senatosu
2004 – Slovakya Parlamentosu
2004 – Hollanda Temsilciler Meclisi
2005 – Venezuela Parlamentosu
2005 – Polonya Parlamentosu
2005 – Litvanya
2007 – Şili Senatosu
2010 – İsveç
2014 – Bolivya Parlamentosu
2015 – Avusturya Parlamentosu
2015 – Lüksemburg Parlamentosu
2015 – Brezilya
2015 – Paraguay Senatosu
2015 - Suriye
2016 – Almanya Bundestagı
2017 – Çek Cumhuriyeti
2019 - Libya geçici hükümeti