Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 5 il için uyarı yayımladı. Aydın ve Muğla turuncu kodla uyarılırken İzmir, Denizli ve Antalya için sarı kodlu uyarı yapıldı. Özellikle İzmirlilerin hava koşullarına karşı dikkatli olması istendi.
ANTALYA’NIN 7 İLÇESİNDE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın Elmalı, Finike, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.
SEL VE HORTUM RİSKİNE KARŞI UYARI YAPILDI
Açıklamada, muhtemel sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
İZMİR İÇİN SARI KODLU UYARI
Bakanlığın sosyal medya paylaşımında yer alan haritada Aydın ve Muğla turuncu kodla, İzmir, Denizli ve Antalya ise sarı kodla gösterildi.





