Vücudumuzun en sevmediğimiz kusurlarından çatlaklardan kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kilo değişimleri, gebelik, emzirme, ergenlik bazen de vücut geliştirme süreçleri çatlak oluşumunda...
Vücudumuzun en sevmediğimiz kusurlarından çatlaklardan kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kilo değişimleri, gebelik, emzirme, ergenlik bazen de vücut geliştirme süreçleri çatlak oluşumunda etkilidir. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren çatlak tedavileri, cildin altındaki bozulan liflerin onarılması için güzel bir çözümdür.
Lazer ile bu grupta tedavisi edilebilen lezyonlar; güneş ve yaşa bağlı olarak oluşan çil ve lekeler, selülit tedavisi, çatlak tedavisi, doğuştan kişide bulunan bazı leke ve benler ile gebelik döneminde oluşan lekelerdir. Hamilelik sürecinde cilde uygun ihtiyacı olan nemi kazandırmak adına krem ve jellerle masajlı uygulama yapmak, çatlak oluşumunu engellemektedir. Bol su tüketimi cilde esneklik kazandırır ve çatlak oluşmasına engel olur. Erken tanı ile müdahale yapılması oldukça önemlidir.
Çatlak tedavisi, farklı tekniklerle çatlak izlerini azaltmayı amaçlar. Cilt çatlakları için farklı lazer ve ışık tedavilerinin uygulanmasıyla olumlu sonuçlar almak mümkündür. Lazer ile çatlak tedavisi lazer ve ışığın etkisiyle derinin alt katmanlarına uyarı yapılır. Cildin yeniden yapılandırılması desteklenir. Lazer ve ışık tedavileri kişiye özel analizler doğrultusunda seanslar halinde uygulanır.
Çatlak olan bölgenin derinliği, eski veya yeni oluşmuş olmaları, yaygınlıkları kaç seans süreceğini belirler. Çatlak tedavileri seansları ihtiyaç durumuna göre iki haftada bir veya bir ayda bir şeklinde plan oluşturulabilir. Seanslar ortalama 4- 6 hafta sürer. Çatlak tedavisi için tedavinin sonuçları, her seansın sonrasında fark edilse bile asıl onarım altı ay sonrasında belli olur. Çatlak tedavisi işlemlerinde ağrı ve acı hissetmezsiniz. Mutlaka bir sağlık kuruluşunda uzman kişilere başvurmalısınız.
Çatlak tedavisi kullanılan yöntemler: Fraksiyonel lazer, diyode lazer, glass lazer, nd yag lazer, pulsed dye lazer, q swetched lazer, long pulsed lazer, LED tedavisi, kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, mezoterapi ile çatlak tedavisi yöntemleridir. Vücuttaki çatlak, bazı ilaç kullanımları sonrası ve hormon tedavisi sonrası oluşabilmektedir. Mezoterapi ile çatlak tedavisi, dolaşımı hızlandırıp yeniden yapılanmasını sağlamaktadır. Mezoterapi ile çatlak tedavisinde doğru mezoterapi uygulaması için ürün seçimi oldukça önemlidir. İşlemin doğru protokol ile uygulanması başarılı sonuçlar verir.
Mezoterapi ile çatlak tedavisi, 10 ila 12 dakika sürmektedir. İşlem esnasında ağrı ya da acı hissi olmaz. Çatlaklarda leke tedavilerine benzer tedavi yöntemleri yeterli olmaktadır. Fakat, ileri evrede bulunan derin skar yapısına yakın durumlarda mezoterapi ile çatlak tedavisi yüzde 100 başarı gerektirir. Ani kilo alıp vermemeye dikkat edilmelidir. Süreçlerin doktor tarafından takip edilmesi gereklidir. Mezoterapi ile çatlak tedavisi, konsantre olan mezoterapi ürünleri ile kombineli kullanımı sonucunda çatlak tedavilerinde 4 ila 6 seans uygulama yapıldıktan sonra neredeyse yüzde 100 başarı sağlanmaktadır.
Tüm estetik yöntemlerinde olduğu gibi medikal estetik yöntemlerini uygulatmadan önce de alanında uzman bir doktora danışınız.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.