Uzun süredir medikal estetik uygulamaları hakkında sizinle bilgiler paylaşıyorum. Son günlerde aldığım çok sayıda soru ise bu yazıyı yazmama neden oldu. Çevremde pek çok kişi ‘Medikal esteti...
Uzun süredir medikal estetik uygulamaları hakkında sizinle bilgiler paylaşıyorum. Son günlerde aldığım çok sayıda soru ise bu yazıyı yazmama neden oldu. Çevremde pek çok kişi ‘Medikal estetik yöntemleri hangi hastalara uygulanır?’ sorusunu yöneltti. Öyleyse, başlayalım...
Medikal estetik, tedavi yöntemleri ve şikayetlere göre birkaç temel uygulama alanına ayrılmaktadır. Saç ekimi ve uygulamaları, genel estetik uygulamaları, cilt bakım uygulamaları, estetik ve plastik cerrahi, sağlıklı beslenme, zayıflama, mezoterapi ve yüz dolgusu gibi işlemler, medikal estetiğin uygulama alanları arasında yer almaktadır.
Medikal estetik kapsamında giren şikayetler ile birime başvuran hastalar, öncelikli olarak uzman estetisyen tarafından ön muayeneye alınmaktadır. Estetik işlemi yaptırmak isteyen kişi, fiziksel kontrol yoluyla yapılan bu muayene işleminin ardından daha detaylı tetkik ve analizler için birtakım testlere tabi tutulur. Kan testi, cilt analizi, yağ ve metabolizma testi gibi testlerin ardından ise hastanın medikal estetik için uygun olup olmadığına ilişkin nihai karar verilir. Hastanın isteği doğrultusunda yapılan medikal estetik işleminin ardından, işlemin durumuna göre hasta hemen taburcu edilebilmektedir.
Erkeklerin en çok şikayet duyduğu medikal estetik sorunları arasında yer alan kelleşme, birimin tedavi ettiği hastalıklar arasında dikkat çekmektedir. Yanlış yapılan saç bakımı ya da kalıtsal cilt hastalıklarından dolayı saç kökleri zarar görebilmekte, bunun sonucunda ise saç dökülmesi gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabilmektedir. Saç ekimi işlemleri, yeni yöntemler ışığında acısız ve ağrısız şekilde tamamlanmaktadır. FUE ve PRP destekli saç ekim işlemleri sayesinde güçlü, canlı ve hacimli saçlara tekrar kavuşmak mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra bölgesel ya da alan düzeltmesi şeklinde uygulanan sakal, bıyık ve kaş ekimi işlemleri de bu kapsamda değerlendirilmektedir.
Genel medikal estetik işlemleri olarak tanımlanan işlemler de, hastanın isteği doğrultusunda yüzün belirli bir bölgesine uygulanmaktadır. Dolayısıyla yüz genelini etkileyecek cerrahi işlemlere gerek duyulmamaktadır. Ayrıca leke temizliği, bölgesel incelme ve lazer epilasyon gibi doktor tavsiyesiyle yapılan bazı işlemler de genel medikal estetik işlemleri arasında yer almaktadır. Gençlik aşısı olarak bilinen vücut sıkılaştırma kürleri ise uygun bir seans takvimi belirlenerek birim kapsamında uygulanabilmektedir.
Yüz estetiği, vücut estetiği, burun estetiği, yanak ve dudak estetiği, meme estetiği ve genital bölge estetiği gibi estetik temelli plastik cerrahi işlemleri, medikal estetik birimi tarafından gerçekleştirilmektedir. Hastanın görüntüsünden memnun olmadığı bu bölgeler, alanında uzman estetisyenler tarafından istenen forma kavuşturulmaktadır. Ağrısız ve ameliyatsız gerçekleştirilen bu işlemler sonucunda hasta kısa süre içerisinde yeni görüntüsüne sahip olmaktadır.
Medikal estetik birimi, diğer tıp birimleri arasında koordineli olarak çalışmaktadır. Diyetisyen biriminin yönlendirmesi ile sağlıklı beslenme ve zayıflama alanında estetik işlemler yapılabilmektedir. Kilo verme programından sonra vücutta oluşan sarkıklıklar ve buruşmalar, medikal estetik biriminin ameliyatsız tedavisinin ardından giderilmektedir. Yine gebelik sonrası karın kısmında oluşan çatlaklar ve sarkmalar da medikal estetiğin tedavi alanları arasında yer almaktadır.
Umarım, aklınızdaki soru işaretlerini giderebilmişimdir...
Hepinize sağlıklı günler dilerim!