İsim adaşım ve meslektaşım olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile sohbet etmek, konuşmak biraz zordur. İkimizde meslektaş olunca, başkanı olduğu Torbalı Ticaret Odası’nı konuşalım. To...
İsim adaşım ve meslektaşım olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile sohbet etmek, konuşmak biraz zordur. İkimizde meslektaş olunca, başkanı olduğu Torbalı Ticaret Odası’nı konuşalım. Torbalı’ya yeni bir çehre, yeni bir Ticaret Odası Sarayı kazandıran Başkan Olgun, anlattı ben dinledim…
Başkan Abdulvahap Olgun; “Torbalı, ilçe olmasına karşın ihracat rakamları ile 64 ilin önüne geçtik. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 7’sine ve Ege’nin en büyük 100 firmasından 12’sine ev sahipliği yapıyoruz. Torbalı’nın, yüzde 99 vergi tahsilât oranı ile Türkiye 1.’si olurken iller bazında ise 5. sıraya yerleştik ve İzmir ekonomisinin nabzı Torbalı’da atıyor” diyor.
Başkan Olgun, İzmir-Ege Platformu üyesi gazeteci ve yazarları odasında ağırladı ve gezdirdi. Torbalı ekonomisi ve ilçe ekonomisi ile ilgili açıklamaları bizi şaşırttı...
Birçok En’lerin ilçesi Torbalı’yı, anlatıyor. Ticaret Odası’nın Başkanı Abdulvahap Olgun, 9 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor. İlçenin sorunlarına duyarlı bir kişilik olarak gençlik yıllarından beri çözüm odaklı faaliyetler yürüten Başkan Olgun, odaya kayıtlı yaklaşık 3000 üye başta olmak üzere kent içi ziyaretlerini de aksatmıyor…
Ticaret Odası Başkanlığı’nın yanı sıra karton imalat işiyle de uğraşan Başkan Olgun’un asıl mesleği ise gazetecilik. 17 yaşındayken gazetecilik mesleğine ilgi duyan Başkan Olgun, muhabirlik, ulusal basın ilçe temsilciliği ve matbaası da dâhil gazete sahipliği yaparak gazetecilik mesleğinin her aşamasında bulunmuş. Abdulvahap Olgun, “Gazetecilik faaliyetlerinin maddi ve manevi ağırlığını genç yaşta yüklendim ve bütün zorluklarını yaşadım. Gazeteciliğe harcadığım emeği, zamanı ve parayı ticaretin başka alanlarında kullansaydım Torbalı’nın sayılı iş insanları arasında olurdum” diyor...
Ve ekliyor; “Öncelikle 3,5 milyon TL’lik bir yatırımla odaya yeni bir bina kazandırdık. Yeni binamızın açılışını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle yapacağız. Ticaret Odası yeni binasıyla ilgili çok iddialı bir şey söylüyorum. İzmir’deki odalarda böyle 400 kişilik çok amaçlı salon yok. Ve nitekim bu salonun açılışını TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu yapacak. İzmir’in ekonomi zirvesi de Torbalı’da toplanacak. Binamızı Torbalı’da önemli faaliyetlere tahsis ediyoruz. Konserden bireysel etkinliklere, okul etkinliklerine, bankacılık toplantılarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Odamızın faaliyetlerini de burada yapıyoruz. Çok konforlu bir oda binamız oldu. İzmir ekonomisinin nabzı burada atsın. İzmir ekonomi toplantıları Torbalı’da yapılsın istiyoruz” diye konuştu.
Olgun, “İzmir için ekonomik manada şunu söyleyebilirim. Torbalı olmasa İzmir bir Eskişehir, bir Uşak, bir Aydın olur. Ama asla bugünkü İzmir olamaz. İzmir elde ettiği ekonomik potansiyeli Torbalı’ya borçludur. Torbalı da, 2 Organize Sanayi Bölgesi, 60 farklı sektörde 1101 sanayi kuruluşu, 2800 ticarethanesi ile uluslararası markaları ve 5000 yıllık tarihi olan Metropolis Antik Kenti başta olmak üzere daha pek çok yönüyle bir cazibe merkezidir…
Hatta Pancar Organize Sanayi Bölgesi bitti. 600 dönümlük bir genişleme sahası daha yaptık. Karabağlar’daki mobilya atölyelerini milletvekilimiz Atilla Kaya’nın desteğiyle ve Sayın Mahmut Özgener’in desteğiyle buraya taşmayı planlıyoruz.
Torbalı, önemli bir tarım kenti. 3 mevsim ürün hasadının yapılabildiği ilçede 313 bin dönüm ekilebilir tarım arazisi bulunuyor.
Türkiye’de öncelikli kışlık sebze yetiştiren Torbalı artık kurutulmuş domateste bir marka oldu. Ege Bölgesi’nin sebze ihtiyacının yüzde 70’ini Torbalı’da yetiştiriyor. İzmir ve İstanbul hallerine ilk olarak Torbalı ürünleri ulaşıyor. Kuru Domates ve Aslanlar Biberi ile ilgili onay süreci tamamlanmak üzere iken Bardacık İnciri için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Ticaret Odası’nın girişimleriyle Torbalı Zeytin Kolonyası da marka haline getirdik…” diyerek yaptıklarını anlattı.