Bir süredir Bornova ve dolayısıyla İzmir gündemini işgal eden bir konu var. Bornova, Erzene Mahallesi’nde, Evka-3 Metro İstasyonu yakınına yapılması planlanan belediye hizmet binası, kaymakamlık ve ilçe kurumlarının da içerisinde yer alacağı 22 dönümlük yeni meydan projesi İzmir’in yerel iktidarıyla muhalefetini karşı karşıya getirdi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin belediye hizmet binalarındaki yer sorunu, meclis ve konferans salonu sıkıntısı gibi konularda Bornova’nın yıllardır kanayan yarasını çözmek için attığı adımı tüm kalbimle destekliyorum.

Bornova’nın en önemli markalarından biri olan Ege Üniversitesi’nde 5 yıllık eğitim hayatım boyunca daha da aşina olduğum Bornova’nın benim için yeri farklı. Uzun yıllar Bornova ilçe merkezinde, mevcut belediye binasının yanında yer alan PTT Merkezi’nde müdürlük yapan babam dolayısıyla da Bornova ailemiz için de İzmir’de farklı bir anlama sahip.

İç içe sıkışmış resmî kurumlar, günün her saati devam eden trafik sorunu, yeterli otopark imkanları ve altyapının olmaması gibi sebeplerle Bornova ilçe merkezi yılın her dönemi tam anlamıyla bir karmaşa ve karışıklığa sahne oluyor.

Özellikle Küçükpark, Büyükpark, Süvari ve Mustafa Kemal Caddesi gibi noktalar ister özel araçla ister toplu ulaşımla her daim kabusa dönen, yayaların maalesef kentin dokusunu hissedemeden bir yerden bir yere koşuşturduğu konforsuz bir düzene sahip.

Tam da bu noktada Bornova’yı yıllarca yönetenlere dönüp sormak lazım. Bornova’nın uzun yıllardır nitelikli bir belediye binasına sahip olmadığının farkına varmamış olmanız mümkün değil. Neden herhangi bir girişimde bulunmadınız.

İzmir’in üniversitesiyle, öğrenci nüfusuyla, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği sağlık kurumlarıyla yaya trafiğinin çok yoğun olduğu ilçede ilçe merkezinin vizyon tabir edilen bir projeyle kent vitrinine çıkarılıyor olmasını takdir etmek gerek.

SORUNA NEŞTER

Henüz başkanlık döneminde bir yılı dahi doldurmayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin bu girişimi Bornova’nın temel sorunlarına uzak kalmayı tercih eden geçmiş yönetimlere ders olmalı.

Yaya odaklı, çağdaş, konforlu bir kent düzeninde yaşamaya hepimizin hakkı var. Belediye başta olmak üzere kamu kurumlarının tek bir kampüse taşınma fikri de organizasyon ve vatandaşın konforu için çok mantıklı bir adım.

Bu girişimi ‘FETÖvari’ bir proje gibiymiş gibi anlamakta hala zorlandığım hatta gülümsediğim bir şekilde ifade eden Bornova Belediye Meclisi’nin AK Partili bazı üyelere de selam olsun. İzmir’de muhalefet yapmak istiyorsanız lütfen daha makul ve vatandaşta karşılığı olan konularda yapmayı deneyin. Bornova’nın geleceğinde, yerel ekonomi ve turizmde markalaşmayı sağlayacak yeni meydan projesini bir kez daha savunduğumu hatırlatarak, kentlere vizyon katacak yöneticilerin arkasında durulmasını herkese öneriyorum.