İtalyan lezzeti bu sos herkesin vazgeçilmezi oldu! İşte en iyi pesto sos tarifi İtalyan lezzeti bu sos herkesin vazgeçilmezi oldu! İşte en iyi pesto sos tarifi

Aşure Günü, toplumun birlik ve dayanışma içinde olduğu, sevgi ve hoşgörünün pekiştirildiği bir zaman dilimidir. Aşure, özellikle Türk toplumunda geleneksel bir öneme sahip olup, "birlikte yaşamanın sembolü" olarak nitelendirilir. Aşure aşı yapmak, farklı tatların aynı kazanda bir araya gelmesiyle anlam bulan bir ritüeldir ve bu özel günün ruhunu yansıtır. Geleneksel olarak Aşure aşı paylaşımıyla kutlanır ve bu geleneğin devamı, kültürel zenginliğimizin bir parçası olarak değerlendirilir.

2024 Aşure Günü ne zaman?

Her yıl İslam takvimine göre Muharrem ayının onuncu günü kutlanan Aşure Günü, pek çok dini ve kültürel öneme sahip bir gün olarak kabul edilir. Bu yıl, Aşure Günü 16 Temmuz Salı günü başlayacak ve 5 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecektir.

Aşure Gününde oruç tutulur mu?

Aşure günü, İslam inancında da büyük bir öneme sahiptir. Muharrem ayının onuncu gününde oruç tutulması, bu ayın kutsallığını ve Aşure Günü'nün anlamını daha da güçlendirir.

Kaynak: EGE TELGRAF