2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yıllar sonra yeniden başlatılan soruşturmada önemli bir aşamaya geçildi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Kozinoğlu’nun Ümraniye’deki mezarı açıldı. Çalışma kapsamında alınan kemik, toprak ve diğer örnekler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

FETH-İ KABİR İŞLEMİ TAMAMLANDI

Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve ölümünde üçüncü kişilerin herhangi bir müdahalesinin bulunup bulunmadığının ortaya çıkarılması amacıyla feth-i kabir kararı alındı. Üç adli tıp uzmanı, bir kimyager ve bir otopsi teknikerinden oluşan heyet, Ümraniye’deki mezarlıkta gerçekleştirdiği çalışmayı tamamladı. Mezardan alınan kemik, toprak ve diğer örnekler, özel nakil aracıyla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

KAMERA VE SAĞLIK KAYITLARI DA İNCELENECEK

Soruşturma kapsamında yalnızca mezardan alınan örnekler değil, olay dönemine ait farklı kayıtlar da yeniden değerlendirilecek. Ceza infaz kurumuna ait kamera görüntüleri, 112 kayıtları ve hastane belgeleri incelemeye alınacak. Tüm verilerin birlikte değerlendirilmesinin ardından Adli Tıp Kurumu Birinci İhtisas Kurulunun, Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeni ve ölümünde üçüncü kişi müdahalesi bulunup bulunmadığı konusunda mütalaa hazırlaması bekleniyor.

KOZİNOĞLU 2011’DE CEZAEVİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Adalet Bakanı Akın Gürlek, daha önce yaptığı açıklamada Kozinoğlu’nun 12 Kasım 2011’de tutuklu bulunduğu Silivri 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda rahatsızlandığını ve Silivri Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirtmişti.

Gürlek, Kozinoğlu’nun hastaneye ulaştırıldığında hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini, ilk soruşturmada kamera kayıtları ile tıbbi belgelerin incelendiğini ve cezaevi, jandarma, sağlık personeli, koğuş arkadaşları ile Kozinoğlu’nun eşinin ifadelerinin alındığını aktarmıştı. Söz konusu soruşturma 10 Nisan 2012’de kovuşturmaya yer olmadığına dair kararla sonuçlanmıştı.

SORUŞTURMA YENİDEN BAŞLATILDI

Dosyanın Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı tarafından yeniden incelenmesinin ardından soruşturmada yeni bir süreç başladı. Silivri Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Ağustos 2026 tarihli kararıyla önceki takipsizlik kararı kaldırıldı ve soruşturma yeniden açıldı. Yeni soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınırken, olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla özel bir ekip oluşturuldu.

11 CEZAEVİ GÖREVLİSİ HAKKINDA İŞLEM

Soruşturmanın ilk aşamasında olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Bu kişilerden 10’u gözaltına alınırken, bir şüphelinin FETÖ firarisi olarak yurt dışında bulunduğu belirlendi.

Adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden biri tutuklandı. Yedi kişi adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam dokuz şüpheli serbest bırakıldı. Soruşturmanın devamında ise biri muhabir, biri kameraman ve yedisi sağlık çalışanı olmak üzere dokuz şüpheli daha gözaltına alındı.

İzmir’de o kazanın yaşandığı caddede tehlike sürüyor! Yayalar can güvenliği istiyor
İzmir’de o kazanın yaşandığı caddede tehlike sürüyor! Yayalar can güvenliği istiyor
İçeriği Görüntüle

Yeni deliller ve Adli Tıp incelemesinin ardından Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmanın nasıl şekilleneceği netlik kazanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ