Türkiye'de üniversite mezunu işsizlik sorunu uzun süredir dikkat çeken bir konudur. Ülke genelinde işsizlik oranları incelendiğinde, özellikle üniversite mezunlarının iş bulma süreçlerinin zorluğu ortaya çıkmaktadır. Peki, bu durumun nedenleri nelerdir ve nasıl çözülebilir? diye düşünürken, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici'nin TBMM'de kadroya alınması tartışmaları aklıma geldi.

Hilal Destici'nin Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosundan iş başı yapması üzerine Mustafa Destici de kendisine yönelik eleştirilere cevap verirken acı bir gerçeği de itiraf etti. Meclis'te 600 milletvekilinin her birinin 3 kadro tahsis etme hakkı olduğunu, Destici sayesinde “Şehir efsanesi “olmadığını öğrenmiş olduk.

Yani milletin çocukları iş ararken vekiller 3 tane yakınını kadroya dahil edebilme hakkına sahip. Bu nasıl adalet, bu nasıl uygulama. Vekiller çocuklarını veya yakılarını işe sokarsa bu vatanın evlatları nasıl iş bulacak? 

Destici’nin, hayatının her döneminde doğruluk, dürüstlük ve mertlikten şaşmayan, sözlerinde de bu düşüncelerini daima dile getiren önemli bir isim olarak Türk siyasi hayatında bir dönem yer alan BBP’nin şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlattığını düşünüyorum. Ne diyordu Muhsin Yazıcıoğlu, “Vatanı sevmenin çilesini biz çektik, edebiyatını onlar yaptı.”

İSTİKLAL MARŞI NASIL DİNLENİR?

Kafama takılan bir durumla ilgili bir şeyi paylaşmak istiyorum. Mesela futbol başta olmak üzere spor müsabakalarında İstiklal Marşımızın Türk Bayrağına dönerek okunmamasından çok rahatsızım. Oysa bize İstiklal Marşı Türk bayrağına dönerek, saygı duruşunda söylenir ve dinlenir diye öğretildi. Ama nedense İstiklal Marşımız spor müsabakalarında şeref tribününe dönerek okunuyor. Oysa Bayrağımızdan daha şerefli mi onlar? 

A Milli Futbol takımımızda yer alan futbolcularımız eskiden İstiklal Marşımızı hazırolda ve gür ses okurlardı. Ya şimdi yabancı sporcular gibi ellerini omuzlarına atarak okumaları sizin de garibinize gitmiyor mu? Bakın resmi kaynaklar ne diyor?

İstiklal Marşı, Türkiye'de askeri birlikler tarafından hazırda beklerken ve devlet törenlerinde hazır beklenen bir durumdayken dinlenir. Hazırda dinlenme, askeri birliklerin düzenli, küresel ve disiplinli bir şekilde hareket etmesini sağlamak amacıyla yapılan bir durum. Bu nedenle askeri geçiş törenleri, resmi devlet ziyaretleri veya ulusal bayram törenleri gibi resmi ve milli olarak yürütülen İstiklal Marşı hazırolda dinlenir.

ADRESE TESLİM HİKAYE

"KAR'I KOCA"

Neden erkeğe "KOCA, kadına 'KARI' denir bilir misiniz? Ayakkabının, terliğin, çorabın, hatta at arabasına koşulan atların eşi olur. İnsanın eşi olmaz. Belki bir ömür eşlik ediyor diye, sevgiliye eş deniyor olabilir. Oysa Koca denmeli.
Çünkü Koca; bilge demektir. Koca demek dağ demektir. Dağ ne kadar yüce olursa olsun, üstünde "KAR" olmayan dağ eksik demektir. Dağların yücesine kar yağar diye. Kadın'da "KAR" gibi, pak ve masum, örtmeli bir ömür boyu, süsü olmalı o, yüce dağın...
Yani Bir Erkek, bir hanıma, evlenme isteğini ilettiğinde, ona; ben koca bir "DAĞIM", sen de başımın üstünde "Karım ol...diyerek, ona Baş Tacım ol demek istiyor ne güzel değil mi?

SONSÖZ

"Boş kafalı insanlar makam sahibi olunca, o makamın kendilerine her çeşit kudret ve liyakat sağladığını sanırlar." - Alparslan Türkeş