Tasarruf tedbirleri mini mini birleri, çalışkan ikileri vurdu. Ders zili çaldı, sınıflar doldu; ancak sınıfları kimlerin temizleyeceği tasası başladı. Çünkü devlet okullarındaki temizlik görevlileri tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.
Bazı öğretmenler sınıfları para karşılığı temizletip ödemeyi sınıf mevcuduna bölüştürdü. Bazıları gönüllülerden yardım isteyerek okulu yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlamaya çalıştı ve okul açıldı. Peki şimdi ne olacak?
Yapılan toplantılarda durumun belirsizliğini koruduğu, temizlik görevlisi alınmaması halinde sınıflar için çözüm üretilmesi gerektiği bildirildi.
Bazı okullarda tuvalet temizliği konusunda ciddi sorunlar yaşandığı, temizlik için velilerden destek istendiği söyleniyor.
Veliler çocukların temiz bir ortamda öğrenim görmesini bekliyor ancak; tuvalet temizlemek, sınıf temizlemek herkes için mümkün değil. Kabul eden bir kesim de var, temizletip parasını bölüşmeyi öneren de.
Peki velilerin sınıf ve tuvalet temizliği yeterli mi? Koridorlar, bahçeler ne olacak? Öğretmenler odası için, idari kadro için görevli olacak mı, yoksa onlar da veliler gibi kendi başının çaresine bakacaklar mı, yoksa tasarruf sadece öğrenciye yönelik mi?
Sahi, uzun konvoylar, servet değerinde makam araçları, milletvekili maaşları, meclis lokantası tasarruf tedbirlerine ne zaman dahil edilecek?
Bunca israfın içinde, geçen yıl da devlet okullarında bir öğün ücretsiz yemek uygulaması birkaç ay yürürlükte kalmış sonra kaldırılmıştı, tasarrufun başlangıç noktası olarak neden hep çocuklar seçiliyor?
Tasarrufun çocuklardan başlayamayacağı ne zaman idrak edilecek?
Teşekkürler.