Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı kapsamında Torbalı Belediyesi tarafından satranç turnuvası düzenlendi. İzmir’in farklı ilçelerinin yanı sıra Aydın, Manisa ve Muğla’dan da sporcuların katıldığı organizasyonda toplam 260 minik sporcu 5 farklı kategoride mücadele etti. İki gün süren turnuvada çocuklar satranç tahtası başında dereceye girebilmek için karşı karşıya geldi. Aileleriyle birlikte Torbalı’da ağırlanan sporcuların mücadeleleri gün boyunca devam etti.

5 FARKLI KATEGORİDE MÜCADELE

Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvaya İzmir’in farklı ilçelerinden ve çevre illerden sporcular katıldı. Aydın, Manisa ve Muğla’dan gelen sporcuların da yer aldığı organizasyonda 260 çocuk 5 farklı kategoride yarıştı. Turnuva boyunca sporcular, rakiplerine karşı doğru hamleyi yaparak derece elde etmeye çalıştı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İki gün süren karşılaşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi. Başarılı sporcular bisiklet, kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. Ödül töreninde çocukların yaşadığı mutluluk turnuvanın dikkat çeken anları arasında yer aldı. Turnuvanın çocukların satrançla olan ilgisini artırmasının yanı sıra analitik düşünme, strateji geliştirme ve sabırlı hareket etme becerilerine katkı sağlaması amaçlandı.

“ÖNLERİNİ AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, turnuvaya katılan sporculara, ailelerine ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hafta sonu boyunca Torbalı’mızın dört bir yanından, İzmir’den, hatta komşu çevre illerden gelen 260 minik sporcumuzu ve ailelerini ağırladık. Turnuvamıza katılan tüm çocuklarımıza, ailelerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Şimdiden sözleşelim; 24-25 Ekim’de Cumhuriyet Turnuvamızda yine buluşuyoruz. Kim bilir? Torbalı’mızdan geleceğin Garry Kasparovları, Suat Atalıkları çıkabilir. Neden olmasın? Biz çocuklarımızın önünü açmaya, onlara imkanlar sağlamaya her zaman devam edeceğiz” dedi. İki gün boyunca devam eden organizasyonda sporcuların ve ailelerin ihtiyaçları için de çeşitli düzenlemeler yapıldı. Turnuva alanında Torbalı Kadın Emeği Platformu (TORKEM) stantları kuruldu. Katılımcıların kullanımına geniş gölgelik alanlar sunulurken, ikram aracı ve sağlık ekipleri de organizasyon boyunca hazır bulundu. Veliler, turnuva sırasında yapılan düzenlemelerin çocukların ve ailelerin ihtiyaçları düşünülerek gerçekleştirildiğini belirterek Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’e teşekkür etti.

Torbalı Belediyesi’nden binlerce haneye sıcak yemek desteği
Torbalı Belediyesi’nden binlerce haneye sıcak yemek desteği
İçeriği Görüntüle

SATRANÇ TURNUVASI GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Torbalı Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin farklı spor branşlarıyla buluşmasına yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenen turnuvada 260 sporcu mücadele etti. Organizasyon kapsamında ilçede satranca olan ilginin artırılması ve çocukların bu alandaki çalışmalarının desteklenmesi hedefleniyor.

Kaynak: BÜLTEN