Metinbilim Enstitüsü Derneği, Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyeleri iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği'nde otantik oyun ve oyuncak gösterisi gerçekleştirdi. Bu etkinlik, çocukları kısa süreliğine de olsa teknolojiden uzak tutmayı amaçladı.

Roma döneminin mühendislik harikasına ev sahipliği yapıyor| Çilek üretimiyle adından söz ettiriyor Roma döneminin mühendislik harikasına ev sahipliği yapıyor| Çilek üretimiyle adından söz ettiriyor

2010 yılından beri Yerkesik'te gerçekleştirilen otantik oyun ve oyuncak şenliği, 2020’de Covid-19 salgını nedeniyle ara vermişti. Bu yıl, 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Menteşe ilçe merkezinde yeniden hayat buldu. Etkinlikte çocuklar, ip atlama, çember çevirme, topaç döndürme, dokuztaş, yakartop ve istop gibi geleneksel oyunları oynadılar.

Dernek Başkanı Doç. Dr. Ümral Deveci, "10 yıl boyunca Yerkesik'te düzenlediğimiz otantik çocuk oyunları ve oyuncakları şenliğini geçen yıl üniversitede gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise belediyelerimizin talebi üzerine, Muğla'nın çocuklarına geleneksel oyunları tanıtmak için buradayız. Çocuklar, ilk kez gördükleri topaç ve çemberle çok mutlu oldular. Evde tabletle vakit geçiren çocukların basit oyuncaklarla oyun oynamaları, hem onları hem de ailelerini sevindirdi. Bazı ebeveynler, kendi çocukluk oyun ve oyuncaklarını görünce duygusal anlar yaşadılar. Çocuklar, etkinliğin her gün devam edip etmeyeceğini bile sordular. Metinbilim Enstitüsü Derneği olarak, kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve yeni kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. Bu etkinliğin pek çok çocuğun kalbine dokunduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İHA