Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda seyircisiz oynanan mücadelede yeşil-kırmızılı ekip ilk periyodu 18-13, devreyi 35-34 önde tamamladı. Karşıyaka üçüncü çeyreğin sonunda da 50-48 üstünlüğünü korurken, Galatasaray son periyotta oyuna ortak oldu ve karşılaşmanın normal süresi 65-65 eşitlikle tamamlandı.
EL-AMIN MAÇI UZATMAYA TAŞIDI
Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray 65-62 öndeyken Karşıyaka’nın yeni transferi Ishmael El-Amin kritik üçlüğü göndererek skoru 65-65’e getirdi ve mücadeleyi uzatmaya taşıdı. Uzatma bölümünde savunma sertliğini artıran Kaf-Kaf, rakibine yalnızca 6 sayı şansı tanırken 13 sayı üretti ve sahadan 78-71 galip ayrıldı.
GALATASARAY’A KARŞI SERİ SONA ERDİ
Karşıyaka bu sonuçla Galatasaray karşısındaki son üç lig maçında yaşadığı yenilgi serisine de son verdi. Yeşil-kırmızılı ekip güçlü rakibi karşısında aldığı galibiyetle ligdeki ilk zaferini elde ederken, sezonun başlangıcında ortaya koyduğu dirençle dikkat çekti.
BABA EL-AMIN’İN OĞLU SAHNEYE ÇIKTI
Karşıyaka’nın yaz döneminde kadrosuna kattığı Ishmael El-Amin, 18 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. 28 yaşındaki guard, Türk basketbolunun yakından tanıdığı Khalid El-Amin’in oğlu. Baba El-Amin kariyerinde Beşiktaş, Türk Telekom ve Trabzonspor formaları da giymişti. Ishmael El-Amin ise yeni sezonda Karşıyaka’nın önemli hücum silahlarından biri olarak kadroya dahil edildi.
STARKS İLK MAÇINDA 11 SAYI ATTI
Hafta içinde Karşıyaka’nın kadrosuna katılan tecrübeli guard Markel Starks da ilk maçında önemli katkı verdi. Starks, Galatasaray karşısında 11 sayı kaydederken Steven Enoch 14, Ishmael El-Amin ise 18 sayıyla çift hanelere ulaştı.
BAŞKAN TUSDER TRİBÜNE ÇIKTI
Karşıyaka’da haziran ayında başkanlık görevini devralan Yiğit Tusder de mücadeleyi yakından takip etti. Maçın ilk yarısını protokol tribününden izleyen Tusder, ikinci yarıda bench arkasında yöneticiler ve kulüp görevlilerinin bulunduğu bölüme geçti. Tribünlerin ceza nedeniyle boş olduğu karşılaşmada takıma tezahüratlarla destek veren Tusder, uzatmada gelen galibiyetin ardından parkeye inerek oyuncuların sevincine ortak oldu.
MARKOVIC GALİBİYETE RAĞMEN TEMKİNLİ
Sezon başında 9 yıl aradan sonra Karşıyaka’nın başına dönen Nenad Markovic ise Galatasaray galibiyetinin ardından takımının gelişmesi gereken noktalar bulunduğuna dikkat çekti. Markovic, karşılaşmanın ardından şu ifadeleri kullandı: “Bence yine geçen haftaki maça çok benzer bir maç oldu. Savunmamız çoğu zaman iyiydi, enerjimiz iyiydi. Hızlı hücumları iyi kontrol ettik. Galatasaray'a karşı da genel olarak, özellikle söylemek gerekirse, iyi bir iş çıkardık. Ancak hücumda bir problemimiz var çünkü maçın büyük bölümünde ritimsiz oynuyoruz. Ne zaman ritim yakalasak daha iyi oynadık, ardından savunmamız da daha iyi oldu ve daha kolay sayı bulduk. Üzerinde çalışmamız gereken konu bu. Kaliteli bir takımız ancak farklı sayıda oyuncuya ve farklı özelliklere sahibiz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde oyunumuzun bu yönünü geliştirip geliştiremeyeceğimize bakacağız.”
İKİ MAÇTA VERİLEN MESAJ
Karşıyaka sezona Türk Telekom karşısında son saniyede gelen 73-72’lik mağlubiyetle başladı. Yeşil-kırmızılılar, güçlü rakibine karşı uzun süre oyunun içinde kalırken yalnızca 1 sayı farkla kaybetti. İkinci haftada ise iddialı kadrosuyla sezona başlayan Galatasaray karşısında geriye düştüğü anlarda oyundan kopmayan Karşıyaka, uzatmada aldığı 78-71’lik galibiyetle ligdeki ilk zaferine ulaştı. Son iki sezonda ekonomik sorunlarla mücadele eden ve kümede kalmak için son haftalara kadar savaşan İzmir temsilcisi açısından sezona verilen bu başlangıç, yeni kadronun rekabet gücü konusunda ilk olumlu işaretleri verdi.




