BERNA SEVER-EGE TELGRAF- Empati eksikliğinin toplumda artış gösterdiği gözlemleniyor. Modern yaşamın hızlı temposu, dijitalleşme ve sosyal medyanın yaygınlaşması gibi faktörler, insanları birbirlerinden uzaklaştırarak duygusal bağları zayıflatabilir. Yüz yüze iletişimin yerini almasıyla birlikte, sanal ortamda duyguların anlaşılması ve paylaşılması daha zor hale gelmiştir. Bu durum, empati yeteneğinin zayıflamasına ve dolayısıyla empati eksikliğinin artmasına yol açmaktadır.

Karanlıkta telefona bakmak miyop riskini yükseltiyor! Karanlıkta telefona bakmak miyop riskini yükseltiyor!

İLETİŞİM KOPUKLUKLARINA NEDEN OLABİLİR

Empati eksikliği, sosyal ilişkilerde anlayışsızlığa, karşı tarafın duygularını göz ardı etmeye ve iletişim kopukluklarına neden olabilir. İşyerlerinde, aile içinde ve arkadaş çevrelerinde empati eksikliği, çatışmalara ve anlaşmazlıklara zemin hazırlayabilir. Aynı zamanda, toplumda genel bir duyarsızlık atmosferine sebep olarak dayanışma ve yardımlaşma kültürünün zayıflamasına da katkı sağlayabilir.

EMPATİ YETENEĞİNİ GÜÇLENDİRECEK ADIMLAR ATILMALI

Empati eksikliğinin önlenmesi ve aşılması için bireylere düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Duygusal zekâyı geliştirmek, başkalarının bakış açılarını anlamaya çalışmak, aktif dinleme becerilerini artırmak ve paylaşılan duygulara saygı göstermek, empati yeteneğini güçlendirecek adımlardır. Aynı zamanda, toplum olarak daha fazla dayanışma ve anlayış içinde olmak, empati kültürünü güçlendirecek ve bireyler arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir.

Kaynak: EGE TELGRAF