ELA SAĞLAM - EGE TELGRAF - Ege Telgraf ekranlarında yayınlanan Serap Özektem ile Sözün Ötesinde programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci oldu. Cebeci, Seferihisar'daki güncel sorunları, seçim hazırlıklarını ve siyasetin son gündemlerini değerlendirdi. CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı iki mirastan biri olduğunu söyleyen Cebeci, "Siyaseten bazen kırılmalar olabiliyor. Bazı arkadaşlarımızın farklı düşünceleri neticesinde CHP'de var olmuş, CHP'nin onlara sağlamış olduğu imkanlar, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olma iddiasıyla yola çıkan bazı arkadaşlarımızın farklı düşünce ve farklı planlamaları dahilinde böyle bir siyasi yol ayrılığına gittiklerini gördük. CHP için değişen bir şey yok. Bir bölünme, kırılma gibi değerlendirmiyorum. Bir gün baba ocağına geri dönmek için çaba göstereceklerini düşünüyorum" dedi.

"İZMİRLİ CHP'YE SIRTINI DÖNMEZ"

Cebeci, "İzmir seçmeninin entelektüel birikimi yüksek, gözlemleme yeteneği had safhadadır. Bu tavırla İzmir, cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir yerdedir. CHP, cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak İzmir'de en önde bayrak taşıyan bir parti olmuştur. CHP, cumhuriyetin ta kendisidir. İzmirli, hiçbir zaman CHP'ye sırtını dönmez. Bazen sorgular, eleştirir ama hiçbir anne hiçbir baba evladından vazgeçmez" diye konuştu.

Whatsapp Image 2026 09 11 At 10.30.19

"YETERLİ İHTİMAM GÖRMEMİŞ"

Seferihisar'ın dünyanın en güzel destinasyonlarından biri olduğunu ifade eden Cebeci, "Seferihisar'ın en büyük problemlerinden biri zamanında yapılmayan kentsel planlamalar. Aşırı derecede nüfus alan ve büyüyen bir yapısı var. Trafik en büyük problemlerden biri. Yerel yönetim planlama gerekir. Şimdiye değil 50 yıl sonrasını planlayarak adım atmak gerekir. Seçimi kazanmak adına yapılan bazı hamleler Seferihisar'ın kazanmasının önüne geçmiş. Bu plansızlık bir turizm kenti olan Seferihisar'ın ulusal anlamda tanıtımında da bazı sorunlara yol açabiliyor. Turizm kenti olan bir yerin ulaşımla ilgili problemi olmamalı. Seferihisar her şeye hazır maalesef yerel ve genel anlamda yeterli ihtimamı görememiş" dedi.

Üsküdar soruşturmasında yeni gelişme! YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adliyede
Üsküdar soruşturmasında yeni gelişme! YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adliyede
İçeriği Görüntüle

"GENÇLERİN KAYGILARI VAR"

"Gençlerimiz bizim geleceğimiz" diyen Cebeci, "Gençlerimizin geleceğe bakış açılarında ekonomik problemlerinin hayatına devam ettirme konusunda kaygılarının olduğunu söylemeliyiz. Gençlerimiz ülkelerine çok faydalı olmak isterler ama yurtdışına gitmek istiyorlar çünkü burayla ilgili kaygıları var. Bizim misyonumuz gençlerimizi umutlu geleceğe hazırlanmalarını sağlamak" ifadelerini kullandı.

"SEFERİHİSAR'I KAZANMAK İÇİN"

Cebeci, "Seçim dönemine hazırlandığımız süreçte Seferihisar'ın sorunlarını bertaraf edecek şekilde birkaç yıl değil 50 yıllık planlar hazırlayarak yola çıkacağız. İddiası Türk milletine hizmet olarak yola çıkanların Türk milletine doğruyu söylemesi lazım. Kimsenin birbirine sırtını dönmek gibi bir hakkı yok. O verilen oyun hakkını korumanız gerekiyor. İki yıllık süreçte planlamaları doğru yapıp, hemşehrilerimizle istişare ederek yola devam edeceğiz. Vatandaşımıza gidip onların fikrini alacağız. Seçim kazanmak için değil Seferihisar'ı kazanmak için adım atacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ela Sağlam