15 Temmuz sonrasında yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen önemli projelerle başarılara imza atan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve ekibinin hazırladığı Akıllı Üniversit...
15 Temmuz sonrasında yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen önemli projelerle başarılara imza atan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve ekibinin hazırladığı Akıllı Üniversite projesinin uygulamaya başlamasıyla projenin Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından Türkiye’de örnek proje olarak seçildiğini anlatıyordu…
Gazeteci Ahmet Kaplan’nın başkan ve benimde başkan yardımcısı olduğum İzmir Medya Platformu üyeleri ile buluşan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Bakırçay Üniversite’nin mevcut çalışmalarını ve gelecek vizyonunu anlattı. Bir Tıp Profesörü olan Rektör Berktaş’a üniversiteler ile ilgili sorular sordum. Prof. Berktaş açık yüreklilikle cevaplar verdi…
Dünya vatandaşı yetiştirme amacına yönelik uluslararası akreditasyon süreçlerine önem verdiklerini söyleyen Prof. Berktaş; tüm mezunların dünyanın her yerinde kendilerini ve mesleklerini ifade edebilmeleri için çalışıldığını belirterek, verilen eğitimin uluslararası bir yapıya kavuşturulmasının üniversitenin birinci hedefi olduğunu anlatı.
“Hocam kaç öğrenciniz var?” dediğimde, 4 bine yakın öğrenci bulunduğunu, önümüzdeki yıl bin 500’e yakın öğrencinin daha katılmasıyla 5 bin 500 öğrenci olacağını anlattı ve “Türkiye’de başka örneği olmayan ekolojik olarak kendine yetebilen bir üniversite olma hedefimiz ile enerji verimliliği ve kendine yetebilen bir üniversite olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyoruz. Amacımız 2 yıl içerisinde gerekli otomasyon sistemlerini tamamlayarak tamamen yenilenebilir bir enerji yönetimini başarabilmektir. Su kaynakları kullanımı açısından üniversitemiz bulunduğu şebeke suyunu ve kaynak sularını kullanmamakta, taban suyunun çok yüksek olduğu yerleşkemizde bu suyu arıtarak kullanma suyu olarak kullanmaktadır. Sıfır atık projesi kapsamında da tüm atıkları yerinde ayrıştırmaktayız, sonrasında ise kendi kompoze gübre fabrikamızı kurarak çevreye karşı olan sorumluluğumuzu en üst düzeyde yerine getirmek istiyoruz” cevabını verdi. Devam ettik:
-Hocam Üniversitenizin sağlık temasını anlatır mısınız?
- Sağlık Teknokenti’ni de önümüzdeki yıl faaliyete başlayacak şekilde planlıyoruz. Sağlık Köyü projemizi güzel İzmirimiz’de, deniz ve termal turizmin olduğu, 7 yıldızlı bir sağlık turizmi formatında kurguluyor, aktif yaşlanma merkezi olarak da ifade edilebilecek bu merkez ekonomik özgürlüğümüzü kazanalım istiyoruz. İlk yılda Tıp Fakültemizi kurmuştuk. Şu anda Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 50’ye yakın akademisyenimiz görev yapıyorlar. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ise 3 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyorlar…
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu; “Üniversitemizin ana konseptini sağlık ve teknoloji temalı bir Üniversite olarak belirledik. 5 ana hedefi bulunmaktadır. Birinci hedef tüm programlarda mesleki uygulama ağırlıklı akredite müfredat izlemekteyiz. Uluslararası Akreditasyon Kuruluşlarının akredite süreçlerine uygun eğitim düzenleniyoruz. Engelsiz Üniversite kapsamında Turuncu Bayrak Ödülünü aldı. Üniversitemiz tarafından engelli öğrencilere tüm alanlarda kullanım kolaylığı sağlanmaktadır…
Yazımda, Rektör Berktaş ve ekibinin yaptıklarını sayfada bana ayrılan yere sığamayacağı için kısa kısa anlatmaya çalıştım. Rektör Berktaş ve ekibine yüzlerce teşekkür ederek, alkışlıyorum…