Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) Kwango eyaletinde küçük yolcu uçağının düşmesi sonucu 17 kişi yaşamını yitirdi. Kenge kentinde meydana gelen kazada hayatını kaybedenler arasında iki korgeneralin de bulunduğu bildirildi. Uçakta çıkan yangının söndürülmesinin ardından 16 yetişkin ile bir bebeğin cansız bedenine ulaşıldı.

UÇAK KENGE’DE DÜŞTÜ

Kwango Vali Vekili Remy Saki’nin verdiği bilgiye göre, Tracep şirketine ait küçük yolcu uçağı, Kwilu eyaletindeki Kikwit Havalimanı’ndan Kinşasa’ya gitmek üzere havalandı. Uçak, Kenge kentinin Manzawu Mahallesi’nde bulunan bir parsele düştü. Kazanın ardından uçakta yangın çıktı. Saki, uçağın iniş yapacak yer aradığı sırada düştüğünü belirtti.

Trump’a Türk damat!  Trump’ın yakınındaki isim Türk iş insanıyla evleniyor: İşte çiftin hikayesi...
Trump’a Türk damat! Trump’ın yakınındaki isim Türk iş insanıyla evleniyor: İşte çiftin hikayesi...
İçeriği Görüntüle

16 YETİŞKİN VE BİR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Kaza sonrasında çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Arama çalışmalarında 16 yetişkin ile bir bebeğin cansız bedenine ulaşıldı.

KDC ordusundan yapılan açıklamada, kazada hayatını kaybedenler arasında Yüksek Askeri Mahkeme Birinci Başkanı Korgeneral Joseph Mutombo Katalayi Tiende ile Silahlı Kuvvetler Başsavcısı Korgeneral Lucien-Rene Likulia Bakumi’nin de bulunduğu belirtildi.

KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, kazanın ardından açıklama yaptı. Tshisekedi, olayın kesin nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla yetkili makamlara kapsamlı soruşturma yürütülmesi talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Tshisekedi, kazada yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınları ile güvenlik güçlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ