İtalya'nın Villa San Giovanni kasabasında düzenlenecek olan toplantı, küresel ticaretin önemli aktörlerini bir araya getirecek. G7 ülkeleri (ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada) ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra Türkiye, Hindistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Brezilya, Güney Kore ve Vietnam'ın ticaret bakanları ile üst düzey hükümet görevlileri, Dünya Ticaret Örgütü ve OECD genel direktörleri ile G7 ülkeleri iş dünyası çatı kuruluşu (B7) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

15 Eylül'de daha büyük indirimler bekleniyor| Av yasağının kalkmasıyla tezgahlarda balık bolluğu 15 Eylül'de daha büyük indirimler bekleniyor| Av yasağının kalkmasıyla tezgahlarda balık bolluğu

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, küresel tedarik zincirlerinin direnci, arz sıkıntıları, enflasyon baskıları ve ticaretteki adaletsiz rekabet konuları yer alacak. Tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi için işbirlikleri ve çok taraflı ticaret sisteminin reformu gibi konular da tartışılacak.

Türkiye adına Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, katılımcı ülkeler ve uluslararası örgüt yöneticileriyle ikili ekonomik ilişkiler ve küresel ticaret sisteminin geleceği üzerine görüşmeler yapması bekleniyor.

G7 forumu, 1973 yılından bu yana dünya ekonomisi için belirleyici bir platform olmuş ve sanayileşmiş büyük ekonomiler arasında önemli bir istişare ve karar alma merkezi olarak kabul edilmiştir. Bu yıl gerçekleştirilen toplantı, küresel ekonominin yarısından fazlasını temsil eden G7 ekonomileri için kritik bir dönüm noktası olacak.

Kaynak: AA