Selçuk Bayraktar'a iki fahri doktora unvanı: İki farklı üniversiteden unvan Selçuk Bayraktar'a iki fahri doktora unvanı: İki farklı üniversiteden unvan

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmamız nedeniyle, kıyılarda alacağımız savunma önlemleri düşman tehditlerine karşı büyük bir caydırıcılık sağlıyor. Bu noktada Roketsan tarafından Atmaca gemisavar füzesi üzerinden geliştirilen Barbaros kıyı savunma sisteminin özellikleri dikkat çekiyor. Kıyı savunma yeteneklerini artırmak amacıyla tasarlanmış yenilikçi bir platform olarak göze çarpan bu sistem, bir bataryadan dört adet Atmaca füzesi veya altı adet Çakır füzesi ateşleme kapasitesine sahip. Böylece, hedeflerin tehdit seviyesine göre maliyet etkin bir angajman sağlama imkanı sunuyor.

Barbaros’un menzilinden hiçbir hedef kaçamıyor

Barbaros, denizdeki hedeflere karşı beş dakikadan daha kısa bir sürede yer değiştirebilme yeteneğine sahip. Savaş yönetim sistemi ve radar sistemlerinden elde edilen bilgileri birleştirerek etkili hedefleme yapabiliyor. Ayrıca, hem Atmaca hem de Çakır füzelerini aynı anda kullanabilme kapasitesine sahip olması, hedeflerin büyüklüğüne ve önceliğine göre angajmanını değiştirebilmesini sağlıyor.

220 km hedef mesafesi

Radar ağı üzerinden tespit ettiği hedefleri diğer mobil bataryalarla paylaşarak merkezi bir gözetleme sistemi ile etkili bir hedef angajmanı gerçekleştirme yeteneği, Barbaros'un önemli bir avantajı olarak öne çıkıyor. Bu sistem, Türk Deniz Kuvvetleri'ne düşman gemilerini kıyıdan 220 kilometre mesafeden vurabilme yeteneği kazandırarak caydırıcılığını artırmayı hedefliyor. Çakır füzesi ise 150 kilometre mesafeden daha hafif hedeflere etkili vuruş yapabilme kapasitesine sahip. Roketsan'ın geliştirdiği Barbaros, Türk Deniz Kuvvetleri'nin modern savaş stratejilerindeki yerini sağlamlaştırırken, kıyı savunma sistemleri alanındaki yetkinliğini de gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi