Çanakkale'nin tarihi zenginlikleri, Troya Ören Yeri ve Troya Müzesi ile gözler önüne serildi. 5.600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri ve 18 Mart 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Troya Müzesi, son 8 ayda toplamda 400 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Ziyaretçi sayısının önümüzdeki aylarda 500 bine ulaşması bekleniyor.

Troya Müzesi, Çanakkale'nin Tevfikiye köyü sınırlarında, Troya Ören Yeri'nin girişine yapılan 12.750 metrekarelik kapalı alanıyla dikkat çekiyor. Müzede sergilenen yaklaşık 2.000 eser, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük ilgi gördü. 2020'de Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü'nü kazanan müze, aynı yıl Attraction Star Awards ve Tripadvisor.com tarafından da ödüllendirildi.

Troya Ören Yeri, UNESCO'nun 1998 yılında 'Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil ettiği tarihi bir alan olarak, her yıl birçok turistin ilgisini çekiyor. Müzede, Troya Ören Yeri'nde yapılan kazılardan elde edilen eserler sergileniyor ve ziyaretçilere 5.600 yıllık medeniyetin izlerini sunuyor.

Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin açılışından sonra pandemi ve diğer olumsuz koşullara rağmen büyük bir popülarite kazandığını belirtti. 2024 yılının ilk iki çeyreğinde ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını ifade eden Gölcük, yılsonuna kadar toplam ziyaretçi rekorunun kırılmasını beklediklerini söyledi. İlk altı ayda ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre %68 arttığını vurgulayan Gölcük, "Troya Müzesi, kısa sürede Türkiye'nin en iyi müze markalarından biri haline geldi ve 'Made in Troya' markasını başarıyla temsil ediyor" diye konuştu.

Cenaze törenine ünlü yağdı! İrem Sak hüzün dolu gününde yalnız bırakılmadı! Cenaze törenine ünlü yağdı! İrem Sak hüzün dolu gününde yalnız bırakılmadı!

Gölcük ayrıca, Troya Ören Yeri ve Müzesi'nin ziyaretçi sayısının hızla arttığını ve yıl sonuna kadar bu eğilimin devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA