Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) bünyesindeki Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezi, uluslararası sertifikasyon alarak eğitim merkezi statüsüne yükseldi. Bu sayede, merkez dünya genelinden hekim ve öğrencilere eğitim hizmeti sunmaya başlayacak.
Yaklaşık 5 yıl önce faaliyete geçen merkez, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından hastalara atardamar tıkanıklıkları, miyom, varikosel, anevrizma gibi birçok tedavi hizmeti veriyor. Modern teknolojilerle donatılan merkez, Avrupa Kardiyovasküler ve Girişimsel Radyoloji Derneği (CIRSE) tarafından eğitim merkezi olarak kabul edildi. Bu belge, merkezin uluslararası alandaki tanınırlığını artırdı.
Merkezin yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, bu başarının kendileri için önemli bir prestij olduğunu belirtti. "Ülke çapında referans merkezi halindeyiz. Bu bizi mutlu ediyor," diyen Öztürk, uluslararası öğrencilerin ve doktorların merkezde bir ay süreyle eğitim alacaklarını açıkladı.
Türkiye'de sadece dört merkezden biri olan Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezi, girişimsel radyoloji alanında eğitim vermekte ve Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) tercih edilen bir yer haline gelmiştir. Merkezde hastalara en iyi hizmeti sunma hedefi doğrultusunda, uluslararası toplantılar da düzenlenmesi planlanıyor.
CIRSE'nin Türkiye'deki eğitim merkezi unvanı, merkezin hekimlere aylık 3 bin avroya kadar burs vereceği ve girişimsel radyolojinin tüm alt dallarında eğitim vereceği anlamına geliyor. Merkezde görevli Doç. Dr. Onur Taydaş, "Bu eğitimler sayesinde hekimler, girişimsel radyolojinin tüm alt dallarıyla ilgili bilgi ve deneyim kazanacaklar," dedi.