Türkiye, dünya genelinde saç ekimi alanında sağladığı başarıyla tanınırken, bu alandaki sağlık turizmi son yıllarda bazı sorunlarla karşı karşıya. Sağlık Yönetimi Uzmanı ve Trawellmed Sağlık Turizmi Acentası Kurucusu Songül Alcı, özellikle son dönemdeki düşüşlerin sebeplerini ve sonuçlarını değerlendirdi.

Alcı, “Son yıllarda saç ekiminde ve genel sağlık turizminde yaşanan kayıplar gözlemleniyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri, yurtdışına giden niteliksiz personellerin oluşturduğu seyyar saç ekimi uygulamaları. Türkiye’de merdiven altı hizmetlerin artışı, sağlık turistlerinin memnuniyetini olumsuz etkiliyor,” dedi.

Saç Ekimi3

Yanlış Uygulamalar Ülke İmajını Zedeliyor

Alcı, merdiven altı uygulamaların ve sosyal medyada yapılan yanıltıcı tanıtımların yurtdışındaki şikayetleri artırdığını belirterek, “Yanlış uygulamalar, Türkiye’nin imajına ciddi zarar veriyor. Yabancı basında çıkan olumsuz haberler, sağlık turistlerinin Türkiye’ye olan güvenini sarsıyor,” ifadelerini kullandı.

Probiyotikleri hafife almayın! Birçok sağlık problemini çözüyor Probiyotikleri hafife almayın! Birçok sağlık problemini çözüyor

Alcı, yabancı ülkelerin Türk sağlık personelini kendi bünyelerine katma çabalarını da vurguladı. “Pandemi sonrası artan sağlık talebini gören ülkeler, Türk personelini çağırarak bu hizmetleri kendi ülkelerinde sunmaya başladılar. Bu durum, Türkiye’nin sağladığı fiyat avantajını ortadan kaldırıyor ve milli gelire zarar veriyor,” şeklinde konuştu.

Saç Ekimi2

Doğru Klinik Seçimi Önemli

Saç ekimi yaptıracakların dikkat etmesi gereken hususları da paylaşan Alcı, “Hastane veya ruhsatlı bir sağlık kuruluşunda işlem yaptırdığınızdan emin olun. Ayrıca, seçtiğiniz kliniklerin Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı onaylı olmasına dikkat edin,” dedi.

Alcı, doğru klinik seçiminin önemine vurgu yaparak, hastaların işlem öncesi ve sonrası süreçlerin takibinin yapılabileceği bir ekiple çalışmasının kritik olduğunu belirtti. “Saç ekimi, doğru yer ve şartlarda gerçekleştirildiğinde kalıcı ve doğal sonuçlar verebilir. Bu da bireylerin sosyal ve psikolojik yaşam kalitelerini artırır,” diye ekledi.

Kaynak: İHA