BERNA SEVER-EGE TELGRAF- Probiyotikler, bağırsaklarda bulunan "iyi" bakterilerdir. Uzmanlar bunların vücudu dengede tuttuğunu ve kötü bakterilerin gelişmesini engellediğinin altını çiziyor ve probiyotiklerin, çeşitli gıdalarda ve takviyelerde bulunabileceğini aktarıyor. Uzmanlar yoğurt, kefir, lahana turşusu, turşu ve probiyotik içecekler gibi gıdaların doğal probiyotik kaynaklar olduğunu da aktarıyor.

PROBİYOTİKLERİN FAYDALARI

Probiyotiklerin faydalarına değinen uzmanlar özellikle bağırsak sağlığı konusuna vurgu yapıyor. Uzmanlar probiyotiklerin sindirim sisteminin dengesini koruyarak şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarına karşı yardımcı olabileceğini belirtiyor. Uzmanlar aynı zamanda bağışıklık sistemi konusunda da probiyotiklerin oldukça yardımcı olduğunu belirterek iyi bakterilerin bağışıklık sistemini güçlendirebildiğini ve enfeksiyonlara karşı direnci artırabildiğinin altını çiziyor. Mental sağlık konusuna da değinen uzmanlar bağırsak ve beyin arasındaki bağlantıyı inceleyen araştırmalarda probiyotiklerin zihinsel sağlığı artırdığına yönelik bulgular elde ettiklerini belirtiyor. Probiyotiklerin kilo kontrolüne katkıda bulunabileceğini belirten uzmanlar bu besinlerin aynı zamanda cilt sağlığı konusunda da faydaları olduğunu söylüyor.

Troidler için birebir| Yüksek selenyum ile tiroid sağlığını destekliyor Troidler için birebir| Yüksek selenyum ile tiroid sağlığını destekliyor

PROBİYOTİKLER NASIL TÜKETİLMELİ?

Probiyotikleri diyetinize eklemek için kullanabileceğiniz yöntemleri aktaran uzmanlar fermente gıdaları tavsiye ediyor. Uzmanlar yoğurt, kefir, turşu, miso ve kombucha gibi fermente gıdaları tüketmenin probiyotik alımının artırabileceğini belirtiyor. Uzmanlar probiyotik takviyelerinin de önemine dikkat çekiyor ve birçok insanın probiyotik takviyelerini kullanmanın bağırsak sağlığını desteklediğini söylüyor. Dengeli bir diyeti tavsiye eden uzmanlar bol lifli gıdaların probiyotiklerin etkisini artırabileceğini söylüyor ve kültürlü süt ürünlerini tavsiye ediyor.

Kaynak: EGE TELGRAF