Parmak izleri, her bireyin benzersiz bir özelliği olarak kabul edilir ve bu benzersizlik, DNA’dan bile daha belirgindir. Özellikle adli vakalarda önemli bir rol oynayan parmak izleri, her insanın kimliğini tek bir şekilde tanımlar. Peki, bu eşsiz desenler nasıl oluşur? Hangi faktörler parmak izlerini şekillendirir?

“NE ANLAMA GELİR?”

Parmak izleri, cildin altındaki deri tabakalarında yer alan küçük çizgiler ve yükseltiler sonucu ortaya çıkar. Bu çizgiler, döngüsel, spiral veya dairesel şekillerde olabileceği gibi, yukarı ve aşağıya doğru eğimli kemerimsi yapılar da oluşturabilir. Bilim insanları, parmak izlerindeki bu desenlerin düzenini, büyüklüğünü, sayısını ve yönünü analiz ederek, kişiyi diğerlerinden ayırt edebilir.

En faydalı kış çorbalarından | Kaşık kaşık içeceksiniz! Hem lezzetli hem de şifalı: Çocuklar bayılıyor En faydalı kış çorbalarından | Kaşık kaşık içeceksiniz! Hem lezzetli hem de şifalı: Çocuklar bayılıyor

“PARMAK İZLERİ”

İlginç bir şekilde, parmak izleri anne karnında, bebeğin parmakları gelişirken şekillenir. Genellikle 12. haftadan itibaren, fetüsün parmakları üzerinde çeşitli baskılar oluşur ve bu baskılar parmak izlerinin temelini atar. Anne karnındaki ortamın (örneğin, amniyotik sıvının yoğunluğu, fetüsün pozisyonu ve hareketleri) değişiklikleri, parmak izlerinin şeklinin farklılaşmasına yol açabilir. Bu izler, 19. haftaya kadar tamamlanır ve bebek doğduğunda, büyüse de bu desenler aynı kalır.

Kaynak: WEBTECNO