YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Yunusemre İlçe Başkanlığı için düzenlenen ön seçimde oyunu memleketi Manisa’da kullandı. Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilen seçimde Yunusemre İlçe Başkanlığı için Yalçın Arçak ile Hasan İmamoğlu yarıştı.

YUNUSEMRE’DE SANDIK BAŞINA GİTTİ

Özel, partisinin ilçe başkanlığı ön seçimi kapsamında Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda kurulan sandıkta oy kullandı. Özel, Yunusemre’de kayıtlı parti üyesi olduğunu ve bu nedenle ön seçimde oy verdiğini belirtti.

AK Partili Eyyüp Kadir İnan İzmir'de 2028 hedefini açıkladı: “AK Parti birinci parti”
AK Partili Eyyüp Kadir İnan İzmir'de 2028 hedefini açıkladı: “AK Parti birinci parti”
İçeriği Görüntüle

Özel, YENİ Parti’de ilçe başkanlarının delege sistemi yerine tüm üyelerin katılımıyla belirlenmesini amaçladıklarını söyledi. Bu modelde seçimi kazanan adayın, diğer adayı da yönetime dahil ederek ortak bir liste oluşturabileceğini ifade etti.

“TÜRKİYE DEMOKRASİSİNDE BİR KAZANIMA DÖNÜŞÜR”

Özel, ön seçim uygulamasının diğer siyasi partilere de örnek olabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu yeni adımı, kendi memleketimde, ilk oyumu kullanmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ümit ediyorum bu önemli adım, Yeni Partinin ilk attığı adım, Türkiye demokrasisinde bir kazanıma dönüşür. Bazı adımlar vardır rakiplerinize örnek olur.”

Özel, konuşmasının ardından Yunusemre İlçe Başkanlığı için yarışan Yalçın Arçak ve Hasan İmamoğlu’na başarı diledi.

Kaynak: AA