MÜSİAD İzmir’in düzenlediği "İZMİR BULUŞMALARI" toplantısında, Suriye'nin ekonomik durumu ve Türkiye-Suriye iş birliğinin geleceği üzerine kapsamlı bir tartışma yapıldı. Toplantının moderatörlüğünü üstlenen MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, açılış konuşmasında, Türkiye’nin Suriye’ye olan bakış açısının menfaat eksenli olmadığını vurguladı. Temur, “Bizim Suriye’ye bakış açımız, asırlardır kardeşçe yaşadığımız halkımıza sırtımızı dönmek değil, aksine her zaman yanlarında olmayı amaçlayan bir perspektife sahiptir” dedi.

Toplantıya katılan DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanı Fuat Özçörekçi, Suriye'nin kriz öncesi 60 milyar dolarlık bir gayrisafi milli hasılaya sahip olduğunu, ancak mevcut durumda bu rakamın önemli ölçüde düştüğünü belirtti. Özçörekçi, Türkiye'nin Suriye’ye ihracatının orta vadede önemli bir artış göstereceğini ve bu sürecin iş dünyası için büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN SURİYE KRİZİNE YAKLAŞIMI VE EKONOMİK FIRSATLAR

MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye'nin Suriye krizine dair oldukça aktif bir rol üstlendiğini belirterek, Türkiye’nin bölgede yaşanan rejim değişikliğinden kaynaklanan fırsatları doğru değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Yarar, Türkiye-Suriye iş birliğinin güçlendirilmesiyle birlikte, ekonomik kalkınmanın hızla sağlanabileceğini vurguladı.

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, 4 Şubat 2025’te Gaziantep’te düzenlenecek olan Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne ilişkin de bilgi verdi. Zirvede, Türkiye ve Suriye iş dünyasının bir araya geleceği, ikili iş görüşmelerinin yapılacağı ve Suriye'nin ticaret ve sanayisinin yeniden inşasına yönelik stratejik adımların tartışılacağı belirtildi.

Türkiye ve Slovenya'dan girişimcilere ortaklık çağrısı: 140 Türk şirketi faaliyette! Türkiye ve Slovenya'dan girişimcilere ortaklık çağrısı: 140 Türk şirketi faaliyette!

Kaynak: Bülten