Çankırı'da hayata geçirilen "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" çerçevesinde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen KOAH hastaları, Hititler döneminden kalma yer altı tuz mağarasında tedavi ediliyor. Proje, Çankırı Valiliği, belediye, üniversite ve sağlık kurumlarının işbirliği ile hayata geçirildi

Yerin 150 metre altında bulunan ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan mağarada, KOAH hastalarına yönelik çeşitli sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde hastaların tuzlu havaya maruz kalmaları ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Tuz mağarasındaki programda, seramik atölyesi, ebru sanatı, müzik, drama, sinema, şiir ve fiziksel egzersiz etkinlikleri yer alıyor.

Projenin üçüncü gününde, hastalar tedavi sürecinin olumlu etkilerini hissettiklerini belirtti. Antalya'dan gelen Nursel Sümer, "Üçüncü günümüz. Çok güzel gidiyor. Dünden bu yana geniz akıntısıyla uyanıyorum. Burada rahatladım ve derin nefes alabildiğimi fark ettim. Sosyal aktivitelerle de sıkılmadan vakit geçiriyoruz," dedi.

Kırıkkale'den gelen Aysun Özdemir ise, "Çankırı'da böyle bir proje olduğunu duyduk ve buraya geldik. 15 gün sürecek bir tedavi programına katılıyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak," ifadelerini kullandı.

Mevsim geçişlerinde bağışıklığınızı güçlendirmek ve grip salgınına karşı savunmak için 5 altın kural! Mevsim geçişlerinde bağışıklığınızı güçlendirmek ve grip salgınına karşı savunmak için 5 altın kural!

15 gün sürecek olan proje, KOAH hastalarına fiziksel ve psikolojik olarak büyük fayda sağlamayı hedefliyor. Tuz mağarasındaki tedavi yöntemi, hastaların daha sağlıklı bir nefes almasına katkı sunuyor.

Kaynak: İHA