Osmaniye’nin en önemli tarihî alanlarından biri olan Kastabala Antik Kenti’nde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören sütunlar yeniden ayağa kaldırılıyor. 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip ve "Çukurova'nın Efes'i" olarak bilinen antik kentte, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin iş birliğiyle yürütülen "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında restorasyon ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

Kastabala Antik Kenti Sütunlar (3)

‘SÜTUNLAR YENİDEN AYAĞA KALDIRILIYOR’

Kastabala Antik Kenti'ndeki tarihi sütunlu caddede, deprem nedeniyle yıkılan ve hasar gören sütunlar, uzman ekipler tarafından yeniden yerine konuyor ve sağlamlaştırma işlemleri yapılıyor. Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kültür Varlıkları Müzeleri Genel Müdürlüğü ve üniversitemizle ortak yürütülen bu projede, depremden etkilenen sütunlar yeniden ayağa kaldırılıyor. Ayrıca çevre düzenlemeleri, kazı çalışmaları ve restorasyon süreçleri de devam etmekte” dedi.

Gelenekten geleceğe taşıdığı sanatı sergilerde yükseliyor Gelenekten geleceğe taşıdığı sanatı sergilerde yükseliyor

Kastabala Antik Kenti Sütunlar (2)

‘KASTABALA’DA YENİ ETKİNLİKLER KAPIDA’

Kastabala Antik Kenti’nde tarihî kazı ve restorasyon çalışmalarıyla birlikte, bölgenin turistik açıdan daha fazla ilgi görmesi için çeşitli etkinlikler de planlanıyor. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, bölgenin turizme katkı sağlamak adına önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu bölge, tarihî turizm açısından büyük bir öneme sahip olacak. Çevre düzenlemeleri ve kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, tiyatro alanında konserler ve diğer kültürel etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA