İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oksijen Kaynakçılığı Kursu'ndan mezun olan üç kadın kursiyer, İzmir'de faaliyet gösteren bir iklimlendirme ve soğutma firmasında işbaşı yaptı. Başarılı kadın kaynakçılar, kadınların her alanda başarılı olabileceğini bir kez daha gösterdi.

KADIN KAYNAKÇILAR İŞBAŞI YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Oksijen Kaynakçılığı Kursu düzenledi. Kursa katılan kadınlar, UNDP, İnci Vakfı, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri ile Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle eğitim aldı. Kursu başarıyla tamamlayan Yaprak Zöngür, Özge Bektaş ve Tuğçe Bırak, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri'nde işbaşı yaptı.

24.07.2024 2C6Ef6D4 4136 4906 94F1 90882C087525

ÇEVREDEN GELEN TEPKİLERE ALDIRMADILAR

İmbat firmasında işe başlayan 30 yaşındaki iki çocuk annesi Yaprak Zöngür, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Oksijen Kaynakçılığı Kursu’nda eğitim aldım ve sonrasında bize iş imkânı sağlandı. Bir kadın olarak bu alanda çalışmak harika bir duygu. Çevremden gelen tepkileri görmedim, duymadım. Hayalim gerçek oldu. Kursa gitmekle çok doğru bir karar verdim" dedi.

KADIN DAYANIŞMASIYLA GÜÇLENDİLER

25 yaşındaki Özge Bektaş da kursun ardından işbaşı yaptı ve "Eğitimimi tamamladım ve istihdam edildim. Olumsuz tepkiler bekliyordum ancak ailem büyük destek oldu. Kurstan diğer arkadaşlarla birlikte çalışmak çok güzel hissettiriyor. Kadın dayanışmasını burada hissediyoruz" diye konuştu.

ERKEK EGEMEN SEKTÖR ALGISINI KIRMAK

İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Aslıhan Burgucu, "Meslek Fabrikası, istihdam süreçlerinde bize destek olan değerli paydaşlarımızdan biri. Projenin temeli iş birliği yaptığımız kurumlarla hazırlandı. Kursiyerlere istihdam garantisi verildi. Erkek egemen sektör algısını kırmak ve başarıya ulaşmak çok güzel. Arkadaşlarımız işletmemizde çok mutlu ve bu da bizi gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.

240 SAAT EĞİTİM

18-29 yaş arasındaki, en az ilköğretim düzeyinde eğitim almış ve herhangi bir işte çalışmayan 9 kadın kursiyer, 240 saat teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Kadınların, oksijen kaynakçılığının tüm aşamalarını öğrenerek hem sektör için kaynakçı ihtiyacını karşılaması hem de sektörde var olmaları hedeflendi.

Kaynak: Bülten