Beykoz’da sel nedeniyle bir okul inşaatında kuyuya dolan suyun tahliyesi sırasında 53 yaşındaki Faik Şentürk aşağı düştü. Ekipler tarafından çıkarılan Şentürk, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAĞITHANE’DE BULUNAN CANSIZ BEDENİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kağıthane’de dere kenarındaki köprünün ayağına takılı halde bulunan erkek cesedinin 56 yaşındaki Ahmet Usta’ya ait olduğu tespit edildi. Usta’nın ailesinin olaydan bir gün önce Sarıyer’de kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

SADABAT PARKI YAKINLARINDA BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Kağıthane’de Sadabat Parkı yakınlarında bulunan bir başka erkek cesedinin kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, cesedin kimlik tespit işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.

İstanbul’da sağanak sırasında ve sonrasında daha önce iki kişi hayatını kaybetmişti. Fatih’te 14 yaşındaki bir çocuk, su birikintisinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde ise 34 yaşındaki bir kişi, sel sularını aşmaya çalışırken düşerek başını kaldırıma çarpmış ve hayatını kaybetmişti.

Kağıthane’de bulunan cansız bedenle birlikte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükselmişti. Son gelişmelerle birlikte can kaybı 4 olarak açıklandı.

İSTANBUL’DA KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR

Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde sel felaketi nedeniyle kendilerinden haber alınamayan 5 kişiyi bulmak için arama çalışmaları sürdürülüyor.

Kayıp kişilerin isimleri ve doğum yılları şöyle: Murat Babacanov (1996 doğumlu), Haşim Ciritogulları (1971 doğumlu), Ahmet Derin (1963 doğumlu), Turgut Dursun (1960 doğumlu) ve Halil Yalçınkaya (1979 doğumlu).

VALİ DAVUT GÜL SON DURUMU AÇIKLADI

İstanbul Valisi Davut Gül, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini ve 5 kişi hakkında kayıp başvurusu yapıldığını bildirdi. Arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, motosikletlerin trafiğe çıkış yasağının ertesi gün saat 06.00’ya kadar süreceğini açıkladı.

Vali Gül, vatandaşlara riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulunarak, “Hemşehrilerimizden istirhamımız kaymakamlarımıza müracaat etsinler, riskli alanlarda bulunmasınlar” dedi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA 900 AFAD GÖNÜLLÜSÜ KATILACAK

Sel ve su baskınlarından etkilenen ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirten Vali Gül, yeni ekiplerin ve araçların bölgeye sevk edildiğini kaydetti.

Alışverişte taksit düzenlemesi değişti! Mobilyadan elektroniğe taksitli alışverişte yeni karar: 12 ay sınırı kaldırıldı
Alışverişte taksit düzenlemesi değişti! Mobilyadan elektroniğe taksitli alışverişte yeni karar: 12 ay sınırı kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanı’nın talimatıyla AFAD koordinasyonunda farklı illerden ve belediyelerden vidanjörlerin ve ihtiyaç duyulan diğer araçların İstanbul’a gönderildiğini aktaran Gül, temizlik çalışmalarının yeni ekiplerin katılımıyla ertesi sabah sürdürüleceğini bildirdi.

Gül, çalışmalara ilişkin: “İçişleri Bakanımız AFAD Başkanlığımıza talimat verdi. AFAD Başkanlığımız farklı illerden, belediyeler başta olmak üzere vidanjör ve başka gerekli araçları getiriyor. Yarın sabahtan itibaren yeni gelecek araçlarla birlikte AFAD koordinasyonunda su basan iş yeri ve evlerdeki temizlikler devam edecek. Yine AFAD gönüllülerinden 900 kişi yarın itibarıyla başta Sarıyer olmak üzere bu temizliklere katılacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi