Güncel

İki Ailenin Hikayesi: İzmir fotoğraf kültürüne yolculuk

İzmir'in fotoğraf mirasını yaşatan aile buluşması, Kemeraltı'ndaki eski stüdyoda gerçekleşti. Gagin ve Rüstem ailelerinin torunları, dedelerinin fotoğraf makineleriyle geçmişe yolculuk yaparak, önemli anılarını paylaştılar.

Abone Ol

1930-1940'lı yıllarda İzmir'in ilk fotoğrafçıları arasında yer alan Alexsandro Gagin ve Hamza Rüstem'in torunları, dedelerinin izinden giderek İzmir'de bir araya geldi. Aile üyeleri, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Hamza Rüstem'in eski fotoğraf stüdyosunda buluştu ve geçmişe dair değerli anılarını paylaştı.

DOKÜMANLARLA DEDELERİNE YOLCULUK

İzmir fotoğraf kültürüne önemli katkılarda bulunan Gagin ve Rüstem ailelerinin torunları, eski fotoğraf makineleri ve dokümanlar üzerinde bilgi alışverişinde bulunarak, dedelerinin hatıralarını yad ettiler. Alexsander Gagin, dedesi Alexsandro Gagin'in kullandığı Leica makinesiyle fotoğraflar çekerek geçmişe bir yolculuk yaptı.

Buluşmanın ardından, İzmir'deki fotoğraf kültürüne dair önemli bir eser olan Foto Gagin ve İzmir Fotoğraf Kültürü kitabının imza günü gerçekleştirildi. Kitap, Murat Bengisu, İpek Cabadak ve Sebastian Gagin tarafından hazırlandı. Kitap, Gagin ve Rüstem ailelerinin İzmir'deki fotoğraf mirasını gün yüzüne çıkarıyor.

İZMİR PANORAMASI HEDİYE ETTİLER

Buluşma sonunda Mert Rüstem, Hamza Rüstem ve oğlu Sebastien Gagin'e, İzmir Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında yer alan Hamza Rüstem ve Oğulları kitabı ile 1928 yılında çekilmiş İzmir panoramasını hediye etti. Bu anlamlı buluşma, Gagin ve Rüstem ailelerinin geçmişten geleceğe olan bağlarını güçlendirdi.