Amasya Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan 35 yaşındaki Boğa, iş bulamayınca köyüne dönüp safran üretmeye karar verdi. Yarım dekar alanda başlattığı deneme üretimi, zamanla 23 dekar alana yayıldı. Bugün, yurdun dört bir yanına safran soğanı satan ve büyük firmalarla sözleşmeli üretim yapan Boğa, yıllık 4,5 kilogram safranını dünyaca ünlü Nusret'e satıyor.

AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı'ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Anlamlı Ziyaretler: "Öğretmenlerimize minnettarız" AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı'ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Anlamlı Ziyaretler: "Öğretmenlerimize minnettarız"

Boğa, safran üretiminin zahmetli bir iş olduğunu ancak büyük kazançlar sunduğunu belirtiyor. “Bir kilo safran şu anda 225 ton şeker pancarına, 50 dekar buğdaya denk geliyor” diyen Boğa, üreticilere safran yetiştiriciliğini öneriyor. Türkiye'de yıllık 4 ton safran tüketilirken, üretim yalnızca 40 kilo civarında. Ramazan Boğa, safran üretiminin herkesin masasında tuz ve biber gibi yer almasını hedefliyor.

Kaynak: İHA