BERNA SEVER-EGE TELGRAF- Göz selülitinin en yaygın nedeni, cilt yüzeyindeki yaralanmalar veya enfekte olmuş bir bezin bakteriyel enfeksiyonlarıdır. Uzmanlar ayrıca özellikle sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının da göz selülitine yol açabildiğini belirtiyor ve bakterilerin göz çevresine yayılması sonucu orbita dokularının enfeksiyona uğrayarak selülitin gelişebildiğini aktarıyor.

BİRÇOK BELİRTİSİ VAR

Göz selülitinin belirtileri kişiden kişiye değişebilir diyen uzmanlar belirtiler arasında göz çevresinde kızarıklık ve şişliğin önemli bir belirti olduğunu aktarıyor. Uzmanlar gözde enfekte olan bölgede cilt kızarıklıklarının olabildiğini ve şişebildiğini söylüyor. Ağrı ve hassasiyetin de belirtiler arasında olduğunu aktaran uzmanlar göz çevresinde ağrı ve hassasiyet hissedilebildiğini özellikle göz hareketleri sırasında ağrının artabildiğini söylüyor. Gözde hareket kısıtlılığının da oluşabildiğini aktaran uzmanlar göz kaslarının iltihaplanması nedeniyle göz hareketlerinde kısıtlılık olabileceğini ekliyor. Görme problemlerinin ortaya çıkabildiğini ekleyen uzmanlar özellikle ciddi vakalarda görme bulanıklığının veya çift görme gibi görme sorunlarının ortaya çıkabildiğini söylüyor.

ACİL MÜDAHALE GEREKTİRİYOR

Göz selüliti acil tıbbi müdahale gerektiren bir durumdur. Uzmanlar tedavinin genellikle hastanede yapıldığını ve doktorunuzun önerdiği tedavi planına bağlı olarak şekillendiğini belirtiyor.

Antibiyotik Tedavisi: Uzmanlar enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak ağız yoluyla veya damar içi yolla antibiyotik tedavisi uygulanabildiğini belirtiyor.

Ameliyat: Enfeksiyonun yayılmasını engellemek için bazen cerrahi müdahale gerekebilir diyen uzmanlar bu durumda, enfekte bölgenin temizlendiğini ve gerekli görülürse irinin boşaltıldığını ekliyor.

Göz Hareketlerini Kısıtlamak: Uzmanlar göz kaslarının iltihaplı olduğu durumlarda göz hareketlerini kısıtlamanın, iyileşmeyi hızlandırabileceğini söylüyor.

Editör: Memduh Güney