Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla kalp sağlığına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Bu önemli gün, kalp hastalıklarının küresel sağlık üzerindeki etkilerine vurgu yaparak, bu hastalıkların önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Etkinlik, hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik kapsamlı bilgilendirme çalışmalarıyla kalp sağlığına dair önemli mesajlar verdi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Doç. Dr. Kardiyoloji Uzmanı Veysel Özgür Barış, katılımcılara kalp sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi vererek, kalp hastalıklarının önlenmesi için sağlıklı yaşam önerileri sundu. Barış, Covid-19 aşılarının kalp krizini önlediğine dikkat çekti.
“KALP KRİZİNİ ÖNLEMEK BİZİM ELİMİZDE”
Kalp krizini önlemek için neler yapılması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Barış, “Hepimizin bir kalbi var ve kalbimize iyi bakmamız gerekiyor. Tüm dünyada erken ölümlerin en büyük sebebi kalp hastalıkları. Çalıştığımız merkezde, ortalama her gün 20 hasta kalp krizi nedeniyle hastaneye geliyor. Yıllık olarak toplamda 7 bin kişi kalp krizi nedeniyle başvuruyor. Kalp krizini önlemek bizim elimizde. İyi beslenmeli, sigaradan uzak durmalı ve düzenli olarak spor yapmalıyız” dedi.
“KALP KRİZİ 30’LU YAŞLARA İNDİ”
Doç. Dr. Barış, kalp krizinin yaş ortalamasının düştüğüne de değinerek, “Önceden kalp krizleri daha ileri yaşlarda görülürken, şimdi bu yaş grubu 30’lara kadar indi. Gelişen teknoloji ve hareketsizlik, daha genç yaş gruplarında kalp sorunları görmemize neden oluyor. Aşılar değil, Covid-19 kalp krizine neden oluyor; aşılar ise kalp krizlerini önlemekte” şeklinde konuştu.
Etkinlik, katılımcılara sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirici bilgiler sunarak başarılı bir şekilde tamamlandı.