Sağlık

Gaziantep Üniversitesi'nde Girişimsel Çocuk Kardiyoloji sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi ve Türk Pediatrik Kardiyoloji Kalp Cerrahisi Derneği işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, yenidoğanlarda yapılan girişimsel kalp işlemleri ve erken tanının önemi masaya yatırıldı. Canlı vaka sunumlarıyla katılımcılara güncel gelişmeler aktarıldı

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Türk Pediatrik Kardiyoloji Kalp Cerrahisi Derneği işbirliğiyle, GAÜN ev sahipliğinde "Girişimsel Çocuk Kardiyoloji Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyum, GAÜN Hastanesi Oditoryumu'nda çok sayıda çocuk kardiyoloğunun katılımıyla yapıldı ve yenidoğan yaş grubunda yapılan girişimsel kalp işlemleri üzerine sunumlar yapıldı.

Canlı Vaka Sunumlarıyla Bilgi Paylaşımı

Etkinlikte, çocuk kardiyolojisi alanındaki en güncel gelişmelerin yanı sıra, canlı vaka sunumları da yapıldı. Çocuk anjiyo ünitesinden sempozyum salonuna yapılan canlı yayınlarla, katılımcılara girişimsel işlemlerin detayları aktarıldı.

“Bölge ve Ülke İçin Önemli”

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji öğretim üyeleri, sempozyumun bölge ve ülke genelindeki çocuk kardiyolojisi uygulamaları açısından büyük öneme sahip olduğunu belirttiler. Ayrıca, etkinlik sayesinde katılımcıların deneyimlerini paylaşarak, alandaki gelişmeleri tartışma fırsatı bulduklarını vurguladılar.

Erken Tanının Önemi

Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Başpınar, sempozyumun amacına ulaşarak verimli geçtiğini ifade etti. Prof. Dr. Başpınar, çocuk kardiyolojik anomalilerinin yüzde 1 sıklıkla görülen en yaygın anomali türlerinden biri olduğunu belirterek, bu tür vakaların çoğunlukla girişimsel işlemler ve kalp cerrahisi gerektirdiğini söyledi. Başpınar, hastalarındaki riskli durumlar nedeniyle erken tanının önemine dikkat çekti.