Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Paris Antlaşması ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı çerçevesinde, kentin hava kalitesini artırmak ve ulaşım kaynaklı karbon salınımlarını azaltmak için şehir içi toplu taşımada 20 elektrikli otobüs alıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak çevre dostu bir şehir oluşturmayı hedefleyen belediye, “Gaziantep İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Mobilite Strateji Planı” kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Avrupa Birliği iş birliğiyle bu projeyi hayata geçiriyor.

Ocak 2025 kira artışı ne kadar olacak? | TÜİK verileri ne diyor? Ocak 2025 kira artışı ne kadar olacak? | TÜİK verileri ne diyor?

Artan şehirleşme ve yoğun göç nedeniyle ulaşım sorunlarına çevreci çözümler sunmaya çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ayrıca hidrojenle çalışan otobüslerin kullanımı için teknik incelemelere de devam ediyor.

Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, Almanya'nın Köln şehrindeki incelemeler sonrası hidrojen yakıtlı otobüslerin toplu taşımada kullanılmasına yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Şahin, hidrojen yakıtının iklim değişikliğiyle mücadeledeki önemine dikkat çekerek, bu tür otobüslerin kentte devreye gireceğini belirtti.

Gaziantep, sera gazı salınımını en aza indirmek amacıyla su buharıyla çalışan hidrojenli otobüsleri toplu taşımaya entegre ederek, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşımda öncü olmayı hedefliyor. Şehirdeki mevcut 355 belediye otobüsünden 145'i CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) ile çalışıyor ve belediye, yeşil ulaşım vizyonunu güçlendirerek bu sayıyı artırmayı planlıyor.

Kaynak: İHA