Sağlık Bakanlığı, 6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı. Yapılan araştırmalar, düzenli fiziksel aktivitenin vücut direncini artırarak enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını ortaya koyuyor. Fiziksel olarak aktif olmayan bireylerde enfeksiyon görülme olasılığının daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Açıklamada, obezite ve fiziksel hareketsizliğin halk sağlığı açısından önemli sorunlar olduğuna dikkat çekildi. Günlük hayatın her alanında sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, fiziksel aktivitenin beden sağlığı, ruh sağlığı ve sosyal gelişim üzerinde olumlu etkiler yarattığı ifade edildi.

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017 verilerine göre, 15 yaş ve üzerindeki her 10 kişiden 4'ünün yetersiz fiziksel aktivite yaptığı bildirildi. Bu grupta erkeklerin günlük oturarak geçirdiği süre 384,5 dakika, kadınların ise 374,1 dakika olarak ölçüldü.

Vitamin ve takviyeler: Bilinçsiz kullanımın tehlikeleri neler? Vitamin ve takviyeler: Bilinçsiz kullanımın tehlikeleri neler?

Sağlık koruyucu ve geliştirici etkilerin sağlanabilmesi için yetişkinlerin haftada en az 5 gün, günde 30 dakika, 5-17 yaş grubundaki çocukların ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerektiği belirtildi.

Kaynak: AA