Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde, eğitim ekosistemini çok yönlü bir bakış açısıyla ele almayı amaçlayan Uluslararası ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi (ESEPCongress2024), Nevşehir’de başladı. Kongre, eğitim sisteminin doğasını, vizyonunu, işlevini, etkisini, erişilebilirliğini, sürdürülebilirliğini ve yönetişimini multidisipliner bir bakış açısıyla tartışmak için uzmanları ve eğitimcileri bir araya getiriyor.

EĞİTİMDE İNOVASYON KONUŞULDU

Kongrenin açılışında konuşan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Kasar, eğitimdeki inovasyonun önemine değindi. Kasar, "İnovasyon denince herkes korkuyor, başımıza yeni icatlar mı gelecek diye endişeleniyorlar. Ancak Türkiye, ilk ve ortaöğretimi kapsayan devasa, merkezi ve ücretsiz bir eğitim sistemiyle dünyada benzersiz bir konumda. Türkiye'nin eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma gibi temel hizmetleri vatandaşlarına ücretsiz sunabilen başka bir ülke yok" dedi.

SAHA ARASINDA KÖPRÜ

Kongrenin organizasyonunu üstlenen Lider Eğitimcileri, Gönüllüleri ve Akademisyenleri Destekleme Derneği (LEGADDER) Genel Başkanı Gökhan Arıkan, kongreye Türkiye'nin tüm illerinden 475 akademisyen ve öğretmenin yanı sıra Viyana, Kazakistan gibi 13 farklı ülkeden katılım sağlandığını belirtti. Arıkan, kongrenin temel amacının akademi ile saha arasındaki işbirliklerini güçlendirmek olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “Bu kongre, eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getiriyor. Akademi ile saha arasındaki köprüleri kurarak daha etkili eğitim uygulamalarına öncülük etmeyi hedefliyoruz.”

Eğitime kar molası! Hangi şehirlerde okullar tatil? İşte detaylar… Eğitime kar molası! Hangi şehirlerde okullar tatil? İşte detaylar…

ALEV ALATLI’NIN ANISINA

Kongrenin bu yılki düzenlemesinin, merhum Kapadokya Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı anısına gerçekleştirildiği belirtildi. Arıkan, Alatlı'nın eğitim alanındaki katkılarını ve vizyonunu anarak, onun adına bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Kaynak: İHA