Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz tarafından yazılan HERO 3.0 adlı proje, Fransa AB Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanarak Aydın'da gerçekleştirildi. "Bireysel karbon ayak izlerini azaltma ve doğal kaynakları koruma" amacını güden proje, Fransa, Türkiye ve Bulgaristan'dan ortaklarla hayata geçti.

Proje, Fransa’daki Institut Saumurois de la Communication, Türkiye’den Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Bulgaristan’dan TI MOZHESH LI gençlik derneği tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Proje, Fransa’nın Saumur şehrindeki açılış etkinliğiyle büyük ilgi gördü ve Fransız ulusal basınında geniş yer buldu.

"Gençlerin Karbon Ayak İzini Azaltmadaki Rolü Vurgulandı"

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murat Yılmaz, açılış toplantısının ardından “Hero 3.0 Young People Saviours of The Future” adlı Avrupa Birliği projesinin ikinci etkinliğinin, "Peers To Peers" başlığı altında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirtti. Etkinliğe, proje ortakları ve çok sayıda öğrenci ile akademisyen katıldı.

Projenin amacı, gençlerin karbon ayak izlerinin dünya üzerindeki etkilerinin farkına varmalarını sağlamak ve bireysel karbon ayak izlerini azaltma yollarını öğrenmelerine yardımcı olmaktı. Etkinlik, dijital eğitim materyalleriyle desteklendi ve açılış konuşmasının ardından, Ziraat Fakültesi adına Doktorant Selda Manav ile Öğr. Gör. Mehmet Serdar Gür'ün sunumlarıyla devam etti.

Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama

Karbon Ayak İzi ve Doğal Kaynaklar Üzerine Tartışmalar Yapıldı

Proje toplantısı, yerli ve yabancı partnerlerin interaktif sunumlarıyla renklendi. Katılımcılara, projeye katılım sertifikaları verildi ve etkinlik son buldu.

Kaynak: İHA