Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Erzincan sınırları içerisinde bulunan iki ayrı saha için petrol arama ruhsatı verilmesine karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ruhsat, Wali Petrol Limited Şirketi’ne verildi. Şirket, ruhsat kapsamında belirlenen alanlarda petrol arama faaliyetleri gerçekleştirebilecek.

RUHSAT 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Wali Petrol Limited Şirketi’ne verilen petrol arama ruhsatının süresi 5 yıl olarak belirlendi. Buna göre şirket, ruhsatın kapsadığı sahalarda önümüzdeki beş yıllık dönemde petrol arama faaliyetleri yürütebilecek.

YAKLAŞIK 30 BİN HEKTAR

Kararın kapsadığı iki sahanın yüz ölçümleri de açıklandı. İlk sahanın 14 bin 861 hektar, ikinci sahanın ise 14 bin 862 hektar büyüklüğünde olduğu bildirildi. İki sahanın toplam yüz ölçümü yaklaşık 30 bin hektara ulaşıyor.

Son dakika! Datça’da 4,1 büyüklüğünde deprem korkuttu
Son dakika! Datça’da 4,1 büyüklüğünde deprem korkuttu
İçeriği Görüntüle

BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK

Verilen ruhsatla birlikte Wali Petrol Limited Şirketi’nin Erzincan sınırları içerisindeki söz konusu alanlarda önümüzdeki beş yıl boyunca petrol arama ve ruhsatlandırma çalışmalarını yürütmesi öngörülüyor. Karar, MAPEG tarafından alınarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ