Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Amur kentinde askeri havacılığı ilgilendiren bir kaza meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tu-95 tipi stratejik bombardıman uçağı planlı bir eğitim uçuşu sırasında düştü.

Uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle irtifa kaybederek yere çakıldığı belirtildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi ile askeri inceleme ekipleri sevk edildi.

MÜRETTEBATTAN 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazanın ardından uçakta bulunan mürettebattan 6 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Uçaktan yaralı olarak tahliye edilen 1 mürettebat ise acil müdahale araçlarıyla bölgedeki en yakın askeri sağlık merkezine götürüldü.

Ağır yaralı olarak kurtarılan mürettebatın tedavi altına alındığı belirtildi. Böylece kazada toplam 6 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralı olarak kurtuldu.

UÇAK YERLEŞİM YERLERİNDEN UZAK BÖLGEYE DÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-95'in yerleşim yerlerinden tamamen uzakta bulunan ıssız ve ormanlık bir araziye düştüğünü açıkladı. Bu nedenle kazada uçaktaki mürettebat dışında yerde bulunan herhangi bir kişinin zarar görmediği bildirildi.

Bakanlık, olay nedeniyle bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını vurguladı. Kazanın ardından ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

UÇAKTA MÜHİMMAT BULUNMUYORDU

Kazaya ilişkin açıklamada, Tu-95'in eğitim uçuşu gerçekleştirdiği sırada üzerinde herhangi bir mühimmat ya da füze sistemi bulunmadığı da belirtildi.

Stratejik bombardıman uçağı düştü: Rusya'dan ilk açıklama: 6 kişi öldü
Stratejik bombardıman uçağı düştü: Rusya'dan ilk açıklama: 6 kişi öldü
İçeriği Görüntüle

Uçağın planlı eğitim faaliyeti kapsamında görev yaptığı ve kaza sırasında mühimmat taşımadığı kayıtlara geçti. Kazanın kesin nedeninin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kaynak: DHA