Ahmet Buğra TOKMAOĞLU-EGE TELGRAF- Sinema sektörü, yaratılan eserler aracılığıyla şiirsel bir anlatımla milyarlarca insana bambaşka pencereler açarken, üniversitelerle iş birliği yaparak bu büyülü dünyayı bir adım daha öteye taşıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Yaşar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nün liderliğinde, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 9. Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, bu yıl da sektörün deneyimli isimlerini ve geleceğin sinemacılarını bir araya getirdi. ‘En İyi Film Ödülü’nün sahibi festivale Almanya’dan katılan ‘Red Ears’ oldu.

“10 ÜLKE 12 FİLM”

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, ilkini 2014 yılında düzenlediği Contact Uluslararası Öğrenci Film Festivali’ne dokuzuncu kez ev sahipliği yaptı. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen festivalin konuk okulu Yunanistan’dan Selanik Aristoteles Üniversitesi Film Okulu’ydu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 binin üzerinde başvuru alan festival yarışmasının finalinde, Türkiye, Bosna Hersek, Güney Kore, Lübnan, Fransa, Kırgızistan, Almanya, Rusya, Hollanda ve Çin’den 12 film yarıştı.

“ÖDÜL ALMANYA’YA”

Festivalin kapanış töreninde ödüller sahiplerini buldu. ‘En İyi Film Ödülü’nün sahibi Almanya Baden-Württemberg Film Akademisi’nden Paul Drey’in yönetmenliğini yaptığı ‘Red Ears’ filmi oldu. Film aynı zamanda ‘Öğrenci Jürisi Ödülü’ne de layık bulundu. Rusya Gerasimov Sinematografi Enstitüsü’nden Raul Geydarov’un yönettiği ‘Bebia, Babua, Anzorik, Me and Mom’ ise ‘En İyi Sinematografi Ödülü’nü aldı. SenEDIT En İyi Hikaye Ödülü’nün sahibi, Çin Beijing Film Akademisi’nden Wentao Duan’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Ariso’ olurken, ‘MEG Post Prodüksiyon Desteği Ödülü’nü ise Gülben Arıcı’nın yönettiği ‘The Birth of Kennedy’ isimli Türk yapımı aldı. Fransa PÔLE 3D Animasyon Okulu öğrencilerinin yapımı 3 boyutlu ‘The Silent Scream’ isimli film ise festivalin ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık bulundu.

“9 SENELİK ÖZVERİ”

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sevda Alankuş, “Contact sadece bir festival değil, aynı zamanda sektörün temsilcilerinden olan yapımcılar, senaristler, yöntemler ile öğrencileri bir araya getiren ortak atölyeler yapmalarını sağlayan bir organizasyon. Bu sene Yaşar Üniversitesi 9. kez ev sahipliği yapıyor, 9’uncu yıla erişmek bir kere uluslararası üniversite festivali için kolay değil. 9 senedir özverili bir çalışma yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Güzelliğin ve korkunun simgesi: Antik kentleri süslüyor Güzelliğin ve korkunun simgesi: Antik kentleri süslüyor

“YARIŞMANIN ÖTESİNDE…”

Yaşar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mahmut Çağrı İnceoğlu da, “Contact’ı geleneksel festivallerden ayıran, film festivalinin dinamiklerini ve geleceğini şekillendiren bir dizi etkinlikle donatılmış bir deneyim sunması. Film gösterimleri, yarışmaların ötesinde, workshoplar, atölye çalışmaları ve konuk okul konsepti ile zenginleştirilmiş bir program sunarak, öğrencilere benzersiz bir fırsat sunuyor” dedi.

Festival Direktörü, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazlı Bayram da, “Festivalimiz, aynı zamanda öğrencileri film yapmaya yüreklendirmesi, onların sorunlara bakış açılarının evrensel insani boyutları seçimlerimizi etkiliyor. Festivali, son iki yıldır ise Kültür ve Turizm Bakanlığı destekliyor. Ayrıca, Sinema Genel Müdürlüğü uzmanları, destek başvurusu ve raporlama sürecinde bize çok yardımcı oluyor” diye konuştu.

Kaynak: Ege Telgraf