Yarım asır sonra yollarda: Dedesinin yadigarını yaşatıyor Yarım asır sonra yollarda: Dedesinin yadigarını yaşatıyor

Cansağlığı Vakfı gönüllüleri, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında lösemili çocukları ziyaret etti. Ziyaret, hastanede lösemili çocukların hazırladığı ve turuncu balonlarla süslenen resim sergisinin gezilmesiyle başladı. Ardından, gönüllüler çocuklarla bir araya gelerek onlara hediyeler verdi, aileleri ve doktorlarla sohbet etti.

LÖSEMELİ ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞİ

Ziyaretin sonunda, hem çocuklarla hem de sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirildi.
Vakfın Genel Müdürü Perihan Kılınç, yaptığı açıklamada, Cansağlığı Vakfı'nın sağlıklı toplum için sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, vakfın 2022 yılında, medeniyetin şefkat değerleriyle harmanlanmış bilimsel bir bakış açısı ile toplumsal sağlık çalışmalarına başladığını söyledi. Kılınç, "Amacımız, toplumda farkındalık oluşturmak, hastalıkların erken teşhis ve tedavisinde yenilikçi araştırmalar yaparak sağlık hizmetlerini güçlendirmektir" diye konuştu.

Vakif 2

Vakfın "Lösemili Çocuklar Haftası" için düzenlediği etkinlikte, lösemiyle mücadele eden çocukların azim ve gücünü kutladıklarını belirten Kılınç, toplumun lösemi hakkında daha fazla farkındalık kazanmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kılınç, "Çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm görmek bizim için büyük mutluluk" dedi. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Yılmaz Ay da, lösemi tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "Bugün lösemi tedavi edilebilir bir hastalık. Tedavi başarı oranı bazı hastalık gruplarında yüzde 95'e kadar çıkabiliyor. Ancak tedavi süreci zorlu ve uzun. Bu süreçte çocukların sadece fiziksel değil, psikolojik ve manevi desteklere de ihtiyacı var" diye konuştu.

Kaynak: AA