Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde “Uzman Eşliğinde Gezi” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, bir arkeolog eşliğinde Assos Ören Yeri’ni keşfetme fırsatı buldu.

Görenleri şaşırtan dostluk: Kedi köpeği annesi sanıyor
Görenleri şaşırtan dostluk: Kedi köpeği annesi sanıyor
İçeriği Görüntüle

Festival programında kültürel mirasın tanıtılmasına yönelik etkinliklerin yanı sıra farklı yaş gruplarına hitap eden sanat çalışmaları da yer aldı.

Festivalin üçüncü gününde düzenlenen Ebru Atölyesi’nde çocuklar ve yetişkinler bir araya geldi. Katılımcılar, geleneksel sanatın inceliklerini deneyimleyerek kendi çalışmalarını hazırladı.

Atölyede çocuklar ve yetişkinler, ebru sanatının uygulama sürecine katılarak özgün çalışmalar ortaya koydu.

ÖĞRENCİLER KÜLTÜREL MİRAS KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Kültür Koruyucuları etkinliğiyle öğrenciler de festival programında yer aldı. Etkinlik kapsamında öğrencilere kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalık kazandırılması amaçlandı.

Festivalin üçüncü gününde çocuklara yönelik etkinlikler de devam etti. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında ücretsiz film gösterimleri düzenlenirken çeşitli atölyeler de gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR SİNEMA VE SANATLA BULUŞTU

Çocuk Filmleri Festivali’nin üçüncü gününde çocuklar ücretsiz film gösterimleri ve farklı atölyelere katıldı. Böylece festival programında çocuklara yönelik sinema ve sanat etkinlikleri de sürdürüldü.

FESTİVAL DOKUZ GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Çanakkale Kültür Yolu Festivali, dokuz gün boyunca kenti kültür ve sanat etkinliklerinin buluşma noktalarından biri haline getirecek programıyla devam edecek.

Festivalin önümüzdeki günlerinde konserlerden sergilere, söyleşilerden atölyelere kadar farklı etkinlikler ziyaretçilerle buluşmayı sürdürecek.

Kaynak: İHA