Güncel

BPW İzmir, Asya Koşal'ı 'Onur Üyesi' olarak kabul etti

BPW İzmir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Gölcük Depremi'nde büyük bir azimle hayata tutunan Asya Koşal'ı onur üyesi olarak kabul etti.

Abone Ol

BPW İzmir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Gölcük Depremi'nden sonra büyük bir yaşam mücadelesi veren ve kararlılığıyla herkesin takdirini kazanan Asya Koşal’ı ‘Onur Üyesi’ olarak kabul etti. Depremde bir kolunu ve bir bacağını kaybeden Koşal, yaşadığı zorluklara rağmen üretmeye devam ederek topluma ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

HAYRİYE ŞENDİNÇ’TEN ÖVGÜLER

BPW İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Şendinç, Koşal’ı aralarına katmaktan duydukları gururu dile getirdi. Şendinç, “Gerçek engel bedende değil, yüreklerde,” diyerek, Asya Koşal’ın sadece fiziksel değil, ruhsal dayanıklılığı ile de herkese örnek olduğunu belirtti. Ayrıca, sıradan farkındalık çalışmaları yerine, Asya Koşal’ın hikayesinin anlatılmasının çok daha etkili olduğuna vurgu yaptı.

İLHAM VEREN HİKAYE

Asya Koşal, engelliliği bir zorluk değil, bir güç kaynağı olarak görmeyi başardı. Şendinç, Koşal’ın bu bakış açısının, toplumdaki engellilik algısını değiştirecek önemli bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi katılımını artırmayı hedefleyen derneğe, Koşal’ın katkıları ile daha fazla üretme ve topluma fayda sağlama yolunda ilerleyeceklerini belirtti.

ASYA KOŞAL KİMDİR?

Asya Koşal, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde sağ kolunu ve bacağını kaybetmesine rağmen, azmi ve kararlılığı ile hayata tutunmuş bir girişimcidir. Enkaz altında üç gün kaldıktan sonra hayatta kalmayı başaran Koşal, yaşamını yeniden şekillendirerek örme tutkusunu sürdürdü. "butik_asyaca" markasıyla el emeği ürünler üretmekte ve sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşmaktadır. Yaşadığı zorlukları bir gelişim alanı olarak gören Koşal, kadınların tüm engellere rağmen üretmeye devam edebileceğini kanıtlayan güçlü bir örnektir. Koşal, 3 Aralık 2024 tarihinde BPW İzmir Derneği'ne katılarak, toplumda engelliliğin sınırları nasıl aşabileceğine dair önemli bir mesaj vermiştir.