BİRSU KOÇ-EGETELGRAF/ Sadık Şendil’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Müjdat Gezen’in üstlendiği 7 Kocalı Hürmüz Müzikali, İzmir’de tiyatroseverlerle buluştu. Başrolünde Çağla Şıkel’in yer aldığı müzikal, 26 Eylül Cumartesi akşamı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi. Gösteriye binlerce İzmirli katıldı. Serin havaya rağmen seyirciler oyunu sonuna kadar takip etti. Gece boyunca tiyatro alanından alkış ve kahkaha sesleri yükseldi.

BİNLERCE İZMİRLİ GÖSTERİYİ İZLEDİ
Bornova’daki açıkhava tiyatrosu, 7 Kocalı Hürmüz Müzikali için gelen İzmirli sanatseverlerle doldu. Seyirciler, serin havaya rağmen gösteriyi başından sonuna kadar takip etti. Oyuncuların sahnedeki performansları sık sık alkışlarla karşılandı. Müzikalin hareketli bölümleri izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı. Gösteri boyunca salondaki ilgi devam etti.

İZMİR’E ÖZEL DOĞAÇLAMALAR SAHNEDE
Müzikalin İzmir gösterisinde kente özel doğaçlamalara da yer verildi. Oyuncuların sahne üzerinde gerçekleştirdiği doğaçlamalar seyircilerden yoğun ilgi gördü. İzmir’e yönelik espriler salonda kahkahaların yükselmesine neden oldu. Bazı sahnelerde seyircilerin alkışları oyuncuların performansına eşlik etti. İzmir’e özgü bölümler gösterinin dikkat çeken anları arasında yer aldı.
MÜJDAT GEZEN’DEN İZMİR’E ÖZEL MESAJ
Gösterinin ardından sahneye çıkan Müjdat Gezen, İzmirli izleyicilere teşekkür etti. Gezen, İzmir ile yıllar öncesine dayanan bağını da anlattı. Usta sanatçı, kente ilk kez 1966 yılında Hababam Sınıfı ile geldiğini söyledi. İstanbul’da yıllardır oyunlar sahnelediğini belirten Gezen, İzmir’de ise o dönem gazetelerin kendisiyle yaptığı röportajların ardından tanınmaya başladığını ifade etti. Gezen, İzmir ile olan bağını “İstanbul doğumluyum ama ben İzmirliyim” sözleriyle anlattı. İzmirli sanatseverlere teşekkür eden Gezen, “İzmir’in güzel insanları, bizi bu saate kadar nasıl oturup da izlediniz ya. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Sanatçı, İzmir’de yeniden buluşmayı umduğunu belirtti. Gezen konuşmasını “Allah ömür verdiği sürece görüşmek üzere” sözleriyle tamamladı. Gezen’in sözleri seyircilerden alkış aldı.

ÇAĞLA ŞIKEL BAŞROLDE
Sadık Şendil’in yazdığı 7 Kocalı Hürmüz Müzikali’nin güncel kadrosunda Çağla Şıkel başrolde yer alıyor. Müjdat Gezen’in yönetmenliğini üstlendiği yapımda Şıkel’in yanı sıra Sarp Bozkurt, Suzan Kardeş, Diren Polatoğulları, Orçun Kaptan, Şeyla Halis, Defne Yalnız ve Bilal Çatalçekiç de sahne aldı. Oyuncuların performansları gösteri boyunca izleyicilerden alkış aldı. Müzikalin komedi unsurları ve doğaçlama bölümleri seyircilerin ilgisini çekti. Gösteriye Anadolu Ateşi’nin performansları da eşlik etti.
BORNOVA’DA ALKIŞ VE KAHKAHA
Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gösteri boyunca alkış sesleri kesilmedi. Serin havaya rağmen binlerce kişinin gösteriyi sonuna kadar takip etmesi dikkat çekti. İzmir’e özel doğaçlamalar gecenin eğlenceli anlarının yaşanmasını sağladı. Oyuncular sahne performanslarının ardından seyirciler tarafından alkışlarla uğurlandı. 7 Kocalı Hürmüz Müzikali’nin İzmir buluşması, Bornova’da renkli görüntülerle sona erdi.





