Bilkent Cyberpark Genel Müdürü İnaltekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji geliştirme bölgesi olan Cyberpark'ta 320 firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların yurt içi ve dışında çeşitli yazılım ve teknolojik ürünler geliştirdiğini aktardı.
İnaltekin, Cyberpark'ın uluslararası ticaret kapasitelerini artırmak amacıyla her yıl yeni ülke ve sektör programları düzenlediğini belirterek, özellikle son yıllarda oyun sektöründeki küresel ivmeyi dikkate alarak yurt dışı programlarını oyun odaklı geliştirdiklerini ifade etti.
Bu yılın başında San Francisco'da oyun sektörüne yönelik bir programa katıldıklarını, ardından Almanya'da düzenlenen Gamescom'da Türk firmalarıyla stant açtıklarını ve son olarak Japonya'da düzenlenen Japonya-Türkiye Oyun Forumu'nda Türk ve Japon oyun firmalarını bir araya getirdiklerini duyurdu.
STRATEJİK İŞBİRLİKLERİ
Japonya-Türkiye Oyun Forumu'nda katılımcı firmaların Japonya'nın oyun pazarını yakından tanıma fırsatı bulduğunu ve B2B görüşmelerle yeni işbirlikleri kurma adımlarını attıklarını belirten İnaltekin, bu ziyaretin ardından dünyaca ünlü oyun firmalarının ofislerini ziyaret ettiklerini aktardı. Türk firmaları için Bandai, Capcom ve Deluxe Games ile ortak oyun geliştirme projeleri başlatmak için görüşmeler yapıldı.
İnaltekin, Japon firmalar ile yapılan buluşmalarda Türk oyun geliştiricilerin stratejik partnerlikler oluşturmak üzere görüşmeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki yıl Tokyo Game Show 2024’e katılmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
EĞİTİM VE REKABET GÜCÜ
Japonya-Türkiye Oyun Forumu'nda 200'den fazla görüşme yapıldığını ve katılımcı firmaların global oyun ekosistemindeki en son gelişmeleri takip etme fırsatı bulduklarını belirten İnaltekin, Japon kültürünün oyun pazarına etkilerini gözlemleme ve pazara uygun oyun geliştirme konularında değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.
Bilkent Cyberpark, Türk firmalarının oyun ekosistemindeki rekabet gücünü artıracak programlara gelecek yıl da devam etmeyi planlıyor.