İzmir’de yaşayan iki çocuk annesi Meral Coşkun (52), yıllarca belirti vermeyen ve tanısı konulamayan yumurtalık kanserinin sonrasında gelişen 'Peritaneal Karsinomatozis' ile yaşam mücadelesi verdi. Karnından 30 santimetre çapında ve 9,5 kilogram ağırlığında bir tümör çıkarılan Coşkun, ölüm riski taşıyan zorlu bir ameliyatla hayata döndü.

Karın Şişliği

Geçtiğimiz nisan ayında halsizlik, gaz ve şişkinlik şikayetleri yaşamaya başlayan Coşkun, bu belirtileri önemsemeyerek geçiştirdi. Ancak, temmuz ayında karnındaki şişliğin artması üzerine doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerde yumurtalıkta bir kitle tespit edildi. Coşkun’un çocukları, annelerinin tedavisi için hastane ve doktor arayışlarına girişti.

Yumurtalıktan kaynaklanan tümör, karın içinde hızla büyüyerek önemli sağlık sorunlarına yol açtı. Acıbadem Kent Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Terzi’ye başvuran Coşkun, büyük bir risk içeren bir ameliyata alındı. Ameliyat öncesinde, en az altı farklı branştan uzman hekim, hastayı hazırlamak için bir araya geldi.

Prof. Dr. Terzi, “Bu büyüklükteki bir tümör nadiren görülüyor. Ameliyat sırasında tümörü başarıyla çıkardık ve kalan küçük tümörleri temizlemek için sıcak kemoterapi uyguladık,” dedi. Ameliyatın ardından Coşkun, bir gece yoğun bakımda kaldı ve toplamda altı gün hastanede yattı.

Bu poliklinik sigarayı bıraktırıyor Bu poliklinik sigarayı bıraktırıyor

Yumurtalık Kanseri

Ameliyatın ardından Coşkun, kendisine yönelik onkolojik tedaviye başlayacak. Hayatta kalmanın sevincini yaşayan Coşkun, “Şikayetlerimi hafife almıştım. Eğer yumurtalık kanserinin belirtilerini bilseydim, çok daha önce doktora giderdim. Şimdi yeniden nefes almanın mutluluğunu yaşıyorum,” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Terzi, bu olayın erken tanının önemini vurgulayarak, “Yumurtalık kanserinde erken tanı hayati öneme sahip. Rutin kontroller, kadınların sağlığını korumak için kaçınılmazdır,” ifadelerini kullandı. Coşkun, tüm kadınlara sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: İHA